Vrouwen ACV naar winst, maar imponeren niet tegen Berkel

De dames van ACV
De dames van ACV wonnen met 4-1 van laagvlieger Berkel © ACV vrouwenopleiding
VOETBAL - De vrouwen van ACV namen het in de Topklasse op tegen laagvlieger Berkel en hielden de punten in eigen huis. In een weinig hoogstaande wedstrijd werd het 4-1.
Ondanks de duidelijke zege was Freddy Bollegraaf niet echt tevreden. "Natuurlijk zijn we blij met het resultaat, maar we kunnen veel beter. We waren duidelijk de bovenliggende partij, maar dan moet je dit ook in de score tot uiting brengen."
ACV nam de leiding al vroeg in de wedstrijd via Lisa Veldhuis. Berkel kwam vlak voor rust op gelijke hoogte nadat keepster Isabella Slump zich op een schot van afstand verkeek. In deze fase (die duurde tot halverwege de tweede helft) had ACV door kunnen drukken, maar was de Asser club genadig voor de bezoekers.
In de slotfase zorgden Pascalle Pomper, Marit de Groot en Dionne Keizer (met een kopbal strak in de kruising) uiteindelijk nog voor een ruime zege.

Stand

ACV staat nu zesde in de Topklasse met 17 punten uit 10 duels, op vier punten achterstand van nummer 4 FC Rijnvogels. Koploper is nog altijd Saestum, met 25 uit 10. Dat zijn er drie meer dan Oranje Nassau.
Volgende week reist ACV af naar Heerlen om het op te nemen tegen Bekkerveld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.