DOS’46 boekt knappe uitzege bij Fortuna

De selectie van DOS'46
De selectie van DOS'46 © DOS'46
KORFBAL - DOS'46 boekte bij Fortuna in Delft de tweede overwinning in de Korfbal League. Het team van trainer Henk Jan Mulder trok met 20-21 aan het langste eind.
Vorige week werd HKC verslagen en dit succes kreeg een vervolg voor de ploeg uit Nijeveen tegenover Fortuna dat tweemaal op rij verloor en tegenover DOS'46 de derde nederlaag op rij incasseerde. Hoewel de verschillen in de wedstrijd minimaal waren kwam DOS'46 als verdiende winnaar uit de bus tegen de landskampioen van twee seizoenen geleden, stelde Mulder.
"Ploegen winnen niet eenvoudig in Delft en dat hebben wij gemerkt. We kwamen al snel met 2-0 achter, maar herpakten ons daarna prima en namen het heft overtuigend in handen. Het bleef echt ontzettend spannend na de onderbreking en billenknijpen tot de laatste minuut, maar gelukkig staken Christian Dekkers en Eline van Veldhuisen bij ons in goede vorm en keren wij met de volle winst terug."
Dekkers werd topschutter bij de Nijeveners met acht treffers.

DOS'46 op derde plek

Volgende week speelt DOS'46 in Nijeveen tegen de nummer twee DVO. Door de overwinning staat DOS'46 op de derde plek in de Korfbal League en heeft het een punt achterstand op de gedeelde koplopers LDODK en de nummer twee DVO. PKC, Blauw-Wit en KZ zijn de achtervolgers met vier punten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.