Sudosa-Desto heeft het lastiger dan verwacht tegen Voltena, maar wint wel

Sudosa Desto
Sudosa Desto rekende in een vijfsetter af met Voltena © RTV Drenthe/Mark Mertens
VOLLEYBAL - Na de wedstrijd afgelopen woensdag tegen VC Sneek (3-1 verlies) stond zaterdagavond het volgende duel alweer op de agenda. Sudosa-Desto - de nummer 6 op de ranglijst wint in de eigen Olympus Sporthal met 3-2 van Voltena. Maar de bezoekers uit Werkendam gaven zich niet zomaar gewonnen. Setstanden: 25-11, 25-18, 16-25, 19-25 en 15-10
Voorafgaand aan het duel, wist Sudosa-trainer Mark Afman niet of hij een beroep kon doen op een van zijn topspelers: Manon Torenbeek. Afgelopen woensdag, in de wedstrijd tegen VC Sneek, moest Torenbeek geblesseerd de zaal verlaten. Na een sprong landde de hoekspeler op een voet van een tegenstander en ging door dezelfde enkel als waar Torenbeek eerder dit seizoen en vorige seizoen- ook al last van had. Vanavond keek ze toe vanaf de bank.

Swingend Sudosa-Desto

Op basis van het verloop van de eerste set, zou Torenbeek de hele avond met de beentjes omhoog kunnen blijven zitten. Een swingend Sudosa had geen enkele moeite met het zoekende Voltena. Slordigheden aan de kant van bezoekers zorgde ervoor dat het vertrouwen bij de Assense ploeg verder groeide. Al snel werd de voorsprong uitgebouwd en tikte het scorebord zelfs 17-9 aan. Geen vuiltje aan de lucht, tot dusver. Voltena - nummer 9 op de ranglijst van de Eredivisie - was overduidelijk niet opgewassen tegen de snoeiharde aanvallen van de Asser dames. Onder meer Paula Boonstra, Lynn van Mill (afgelopen zomer overgekomen van Voltena) en Eline Mosselaar zorgden met een paar rake klappen ervoor dat set 1 al snel werd gewonnen. Uiteindelijk was het Romee Veenstra die het setpunt verzilverde: 25-11.

Voltena bijt van zich af

In set 2 werd Voltena wakker en beet van zich af. Spelverdeler van de bezoekende ploeg, Raisa Schoon, tevens een van de beste beachvolleyballers in de wereld, probeerde het vuur in het team aan te wakkeren. Na een paar handige balletjes en mooie scores leek Voltena dan ook grip te krijgen op de wedstrijd. Maar een energieke Lynn van Mill hield de thuisploeg bij de les. Het 23e punt kwam op basis van een mooie rally tot stand en weer was het Boonstra die met een harde knal de 24-18 op het bord zette. Setstand: 25-18.

Raisa Schoon plaaggeest

Set drie ging naar de bezoekers, die Sudosa-Desto alle hoeken van het veld lieten zien. Binnen no time stond het 6-18. Vooral Schoon blonk uit en ondanks dat de thuisploeg nog terugkwam ging de set eenvoudig naar Voltena: 16-25.

Comeback

De spanning was volledig terug. En dit was ook zichtbaar bij de Assenaren. Het begin van set 4 ging op en neer. Maar Voltena hield het momentum. Snel spel, handige balletjes, goed teamspel en knap verdedigingswerk zorgden voor grote problemen bij de thuisploeg. De set werd afgesloten met 19-25. Een vijfde set moest dus de beslissing brengen in Assen.

Veerkracht

Set vijf was geven en nemen. Snelle voorsprongen werden net zo snel weer achterstanden. In de time-out wist trainer Afman zijn ploeg te raken. Het tij keerde. Sudosa-Desto toonde veerkracht en leverde in de laatste set een geweldige teamprestatie, al had het wel uitblinkers Paula Boonstra, Lynn van Mill en Maureen van de Woude nodig om de beslissende set met 15-10 te winnen en dus twee punten aan het duel over te houden.
En Manon Torenbeek? Die kon dus de hele wedstrijd toekijken. Waarschijnlijk wel met gierende spanning in het lijf.

Top vijf in het vizier

Door dit resultaat blijft Sudosa-Desto op plek 6 staan met 17 punten uit 10 wedstrijden. Dat is 1 punt minder dan Apollo 8 die op plek 5 staat. Utrecht en Sliedrecht staan daar weer boven met 20 punten uit 10 duels. Koploper, met 23 uit 10, is Sneek.
Samenvatting Sudosa-Desto tegen Voltena

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.