LTC medekoploper na zege op Groningen en doelpuntrijke nederlaag Noordscheschut

LTC Richard Mulder
Richard Mulder scoorde twee keer voor LTC tegen Groningen © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Door zelf met 0-5 te winnen bij laagvlieger vv Groningen en door de verrassende nederlaag van Noordscheschut op eigen veld tegen FC Lewenborg is LTC na speelronde 10 in de 2e klasse J medekoploper.
De groenhemden hebben net als Noordscheschut 21 punten, maar het doelsaldo van de Schutters is beter (+19 om + 8). Overigens zitten FC Surhústerfean, Gorecht en Grijpskerk met 20 uit 10 de twee Drentse clubs op de hielen en ook VEV'67 (17 uit 10) en FC Wolvega (15 uit 9) doen volop mee.

LTC pas na 65 minuten op stoom

LTC won dus met 0-5, maar die ruime zege kwam pas heel laat tot stand. In een matig duel opende de formatie uit Assen in minuut 67 de score via Marc Heerings, waarna Richard Mulder al snel de 0-2 maakte. Tien minuten voor tijd zorgde opnieuw Heerings voor de beslissing. Door een eigen goal en de tweede van Mulder eindigde het duel dus in 0-5.

Spektakel in Noordscheschut

Noordscheschut leidde bij rust adel verplicht met 1-0 tegen laagvlieger FC Lewenborg door een goal van Enrico Schonewille, maar werd van de 64e tot de 76e minuut compleet overrompeld door de bezoekers. Door treffers van Tom Katgert, Mitchell van Kalsbeek en een eigen doelpunt stond het ineens 1-3. Door de eerste twee treffers van het seizoen van routinier Danny Kiekebelt leek de koploper toch nog een punt te pakken, maar kort daarna bepaalde Tom Katgert de eindstand op 3-4. Een bittere pil voor de formatie van trainer Berry Zandink, die afgelopen week zijn contract bij de Schutters met een seizoen verlengde.

Hoogeveen pakt punt tegen FC Surhústerfean

Na drie zeges op rij pakte vv Hoogeveen een punt in deze 2e klasse J. De formatie van trainer Herman Schonewille kreeg de beste mogelijkheden op een treffer, maar scoorde - net als de bezoekers niet en dus eindigde het duel zoals die begon: in 0-0.
Door dat resultaat heeft Hoogeveen nu 12 punten uit 10 duels en bezet het de 9e plaats. Drenthina staat met 10 punten uit 9 duels op plek 10 en Achilles 1894, die deze week per direct afscheid nam van trainer René Wollerich, staat met 8 uit 9 op plek 12. Daaronder staan nog Groningen en Bedum (met respectievelijk 6 en 3 punten uit 10 wedstrijden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.