Roden verspeelt 1-3 voorsprong bij Helpman

Roden Helpman
Roden verspeelde in Groningen een 1-3 voorsprong tegen Helpman © Bert Kleiker
VOETBAL - VV Roden kon vanmiddag goede zaken doen in Groningen tegen Helpman in de 2e klasse I. Het leek ook een mooie middag te gaan worden voor de ploeg van trainer Paul Raveneau. Na 75 minuten stond het nog met 1-3, maar in de slotfase ging het mis: 3-3.
Een kwartier voor het einde leidde Roden door doelpunten van Hugo Steenbergen, Olivier van der Tuin en Robin van der Tuin (zijn dertiende treffer van het seizoen). Maar onverwachts kwam de thuisploeg terug tot een gelijkspel door doelpunten van Berend Rondhuis en Huub Rudolphy. De 1-1 van Helpman kwam van de voet van Tim Sanders.
Door het gelijkspel profiteert Roden niet van het puntenverlies van concurrent Rolder Boys, dat op eigen veld niet verder kwam dan 2-2 tegen middenmoter Stadskanaal. Roden en Rolder Boys staan, een week voor de topper tussen beide ploegen in Roden, op 20 punten. Roden deed daar 8 duels over en Rolder Boys 9.

Verhoef verstoort De Vries-feest in Oldeholtpade

GOMOS had dichterbij de top 2 kunnen kruipen, maar dat lukte niet. De formatie uit Norg ging fors onderuit bij Oldeholtpade: 5-1. Wouter de Vries maakte de enige treffer voor de Drentse ploeg. Overigens was het in de kou dé middag voor de De Vriesjes, want voor de thuisclub scoorden Wouter de Vries (2), Emiel de Vries en Mark de Vries. Dissonant in het De Vries-feest was Syas Verhoef. Hij scoorde de 3-0, waarna GOMOS nog even (tevergeefs) tegenstribbelde.
GOMOS heeft nu 12 punten uit 8 duels, waarmee de geel-zwarten op plek 5 staan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.