liveblog | 8 december 2023

Lees terug: FC Emmen verspeelt voorsprong en verliest in Eindhoven: 3-2

  • Eindstand FC Eindhoven - FC Emmen: 3-2
  • De wedstrijd tegen FC Eindhoven is het vaakst gespeelde uitduel in de FC Emmen-historie (37 ontmoetingen)
  • Het laatste duel in het Jan Lammers Stadion ging verloren (1-0), tóch werd FC Emmen die avond kampioen van de eerste divisie.
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023, 19:28 uur
19:28

Goedenavond!

Welkom vanuit het Jan Louwers Stadion bij het liveblog van de wedstrijd FC Eindhoven - FC Emmen. Het is de derde vrijdagavond op rij dat de ploeg van Fred Grim in de bus naar Brabant is gestapt voor een wedstrijd.
Vorige week verloor FC Emmen met 3-0 op bezoek bij koploper Willem II. Daardoor staat Emmen nu derde, op zes punten achterstand van de Tilburgers.
Tegenstander FC Eindhoven heeft al zes duels op rij niet meer gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen op 2 november werd er in het bekertoernooi gewonnen van TOP Oss (0-1). Vorige week pakten de Eindhovenaren wel knap een punt op bezoek bij SC Cambuur. Pas in de 83e minuut maakte Joey Sleegers de 2-2.
Jan Louwers Stadion
Het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven © Rik Russchen/RTV Drenthe
19:29

Geen Ubbink, Heylen, Smeets en Landu

Bij FC Emmen ontbreken Desley Ubbink, Michaël Heylen, Jorrit Smeets en Chardi Landu vanwege blessures. Ten opzichte van vorige week in het Koning Willem II Stadion zijn er vanavond basisplaatsen voor Robin Schouten, Ben Scholte en Lucas Bernadou.
19:30

Opstelling FC Eindhoven

19:31

Opstelling FC Emmen

19:32

De huidige stand in de KKD

Stand KKD 8-12-2023
De huidige stand in de Keuken Kampioen Divisie © KNVB
19:39

Historische bodem

FC Emmen speelt vanavond op historische bodem, namelijk op de plek waar anderhalf jaar geleden het eerste kampioenschap in de historie werd gevierd. Op 29 april 2022 verloor Emmen weliswaar in het Jan Louwers Stadion (1-0), toch pakte de ploeg van toenmalig trainer Dick Lukkien daar de titel.