Ongeloof en frustratie bij FC Emmen na verlies in Eindhoven: 'Dit mag nooit gebeuren'

Ahmed El Messaoudi
Ahmed El Messaoudi: 'Dit is moeilijk te accepteren' © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - De 2-2 in de 88e minuut voelde al als een nederlaag, maar de 3-2 in blessuretijd zorgde voor nog meer ongeloof en frustratie bij de spelers van FC Emmen. "Dit mag ons gewoon niet gebeuren", aldus doelman Jan Hoekstra kort na afloop.
De spelers van FC Emmen kregen na het fluitsignaal amper een blik van de meegereisde supporters. Ja, een aantal klapte nog wel maar het meerendeel beende met wegwerpgebaren van de tribune richting uitgang. De nederlaag in Eindhoven, de tweede in zeven dagen tijd, deed pijn. Bij supporters en spelers.

'Dit is moeilijk te accepteren'

"Dit is moeilijk om te accepteren", aldus Ahmed El Messaoudi. De beste man in het Jan Louwers Stadion maakte op schitterende wijze de 1-2 en was met een prachtig schot - vanaf de middellijn - dichtbij de 1-3. "Als die bal erin gaat winnen we hier waarschijnlijk. Maar het was ook een geweldige redding van Brondeel, mijn oud ploeggenoot bij Lierse SK tien jaar geleden."
Ahmed El Messaoudi: 'Dit is moeilijk te accepteren'

Hoekstra: 'We geven gewoon de goals weg'

Jan Hoekstra keepte vrijwel foutloos gisteravond, redde Emmen tot drie keer toe geweldig in een één-op-één-situatie, maar kon niet voorkomen dat de Drentse club de vierde nederlaag van het seizoen leed. "Of we instorten? Dat idee heb ik niet, maar we geven de goals gewoon weg. Er is geen druk op de bal en er staan gewoon spelers enorm vrij in ons strafschopgebied. Dat mag gewoon niet gebeuren. Aan de andere kant laten wij, niet voor het eerst, kansen liggen om het duel op slot te gooien."
De doelman uit Eexterveen beseft dat de koploper, Willem II, in zeven dagen tijd vier punten is uitgelopen en nu een voorsprong van zeven punten heeft op de Drentse club. "Ja, maar daar moeten we nu helemaal niet naar kijken. We moeten zelf wedstrijden gaan winnen en met niets anders bezig zijn dan dat.
Jan Hoekstra: 'We geven gewoon de goals weg'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.