Ook volgend seizoen geen video-analyses bij SV Twedo: Jan Wielink nieuwe trainer

Jan Wielink
Jan Wielink © RTV Drenthe
VOETBAL - Een week nadat bekend werd dat Jan Wielink aan het einde van het seizoen moet vertrekken bij Germanicus heeft de 61-jarige oefenmeester alweer een nieuwe club gevonden. De trainer uit Nieuw Balinge gaat volgend seizoen aan de slag bij SV Twedo, net als Germanicus dit seizoen uitkomend in de 2e klasse H.
Wielink wordt bij Twedo de opvolger van Jannes de Lange, die de club uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord na vier seizoenen gaat verlaten.
Twedo laat weten grote ambities te hebben met Wielink. "We willen definitief de weg naar boven inslaan en dat kan met een talentvolle, ambitieuze groep die volledig bestaat uit jongens uit het Tweelingdorp én waar ook vanuit de jeugd op de deur wordt geklopt."
Wielink reageerde een week geleden nog enorm verrast toen hij van het bestuur van Germanicus te horen had gekregen dat de club uit Coevorden zijn aflopende contract niet zou gaan verlengen. "We staan bovenaan in de tweede klasse en hebben nog niet verloren. En dat met louter eigen jongens, zoals de club graag wil", aldus Wielink.

'Ik voel er weinig voor om met zo'n camera langs de lijn te gaan staan'

De trainer bleek - naar eigen zeggen - niet modern genoeg te zijn. "Ik ben kennelijk ouderwets. Ik ben 61 jaar, werk al jaren in het amateurvoetbal (bij vv Hoogeveen, Dalen, HODO, VKW en Raptim), maar ik voel weinig behoefte om zo'n camera langs het veld te zetten en dan op maandag of dinsdag met de spelers beelden te bekijken. Ik zie het tegenwoordig zelfs bij vierdeklassers. Wat een onzin. Uit onderzoek is gebleken dat de winstkans met iets meer dan 1 procent stijgt. Het zal dus allemaal wel."
Duidelijk is dus dat de selectie van SV Twedo volgend seizoen niet hoeft te vrezen voor avondvullende sessies met tv-beelden.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.