DOS'46 haalt koploper DVO toch bij

DOS'46
De scorende vrouwen van DOS'46 vieren het punt: Van Veldhuisen, Meijer en Lap (van links naar rechts) © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
KORFBAL - Ook na vier duels in de Korfbal League heeft DOS'46 nog niet verloren. In Nijeveen scoorde de thuisploeg vanavond in de slotminuut toch de 27-27 tegen koploper DVO.
Na 24-27 waren de laatste drie treffers van de spannende partij voor DOS'46. De tweede van invaller Sam Meijer betekende de gelijke stand waarna de hal in Nijeveen ontplofte. In de slotseconden wisten de bezoekers uit Bennekom, voorafgaand aan de wedstrijd nog geen punt weggegeven, niet meer te scoren.
De 27-27 werd in Nijeveen door invaller Sam Meijer gemaakt
Na een ruststand van 10-14 kwam Meijer binnen de lijnen. De 20-jarige uit Ruinerwold zag DOS'46 bij de 19-21 van Tessa Lap voor het eerst dichtbij DVO komen. Daarna liep de concurrent in de Korfbal League weer uit naar 20-25.

Zes en vijf keer raak

Namens DVO kwam Gertjan Meerkerk tot negen doelpunten. Voor DOS'46 maakte Eline van Veldhuisen er zes en Lap scoorde vijf keer.
Friso Boode van DOS'46 koestert het late punt tegen DVO
Het is de tweede remise van DOS'46 deze competitie. Op de openingsdag op het hoogste niveau van het land werd het bij Groen-Geel 12-12. Vorige week stuntten de Nijeveners door in Delft van kampioenskandidaat Fortuna te winnen (20-21).

Hekkensluiter KCC

De formatie van Henk Jan Mulder en Friso Boode staat vierde in de Korfbal League. DOS'46 mag volgende week naar Capelle aan den IJssel waar hekkensluiter KCC wacht.
DOS'46 haalt koploper DVO toch bij

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.