Noordscheschut 'herbstmeister' dankzij Kiekebelt, achtklapper voor Achilles 1894

noordscheschut wiebe zinger keeper
Noordscheschut na zege op buurman Hoogeveen 'Herbstmeister' © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - Een week geleden waren zijn eerste twee treffers van het seizoen niet voldoende voor een punt of meer tegen FC Lewenborg, maar doelpunt nummer 3, 4 en 5 van Danny Kiekebelt leverden vv Noordscheschut gisteren de volle buit op tegen buurman Hoogeveen. Het duel eindigde, na een 0-2 ruststand, in 5-3.
Door die zege mag Noordscheschut zich herbstmeister noemen in de zaterdag 2e klasse J. Het gat met achtervolgers Gorecht, Surhústerfean en Grijpskerk is overigens wel minimaal. De Schutters staan na 11 duels op 24 punten. Het trio daaronder heeft er 23 uit 11 en LTC staat vierde met 21 uit 11.
Hoogeveen staat op plek 9 net boven de streep. Achilles 1894 en Drenthina staan daar voorlopig onder, op een promotie-/degradatieplaats.

Man of the match

Hoogeveen, dat strijdt tegen degradatie, begon sterk tegen de buurman. Bij rust leidde de ploeg van Herman Schonewille met 0-2, door treffers van Vreeling en Kriekjes. Jamai Kriekjes, die deze zomer de overstap maakte van de zondagtak van Hoogeveen, scoorde tien minuten na rust ook de 1-3 nadat Danny Kiekebelt kort daarvoor de aansluitingstreffer had gemaakt.
En zo leek Kriekjes de man van de wedstrijd te worden, maar twintig minuten later kon die titel naar Kiekebelt. Met de 2-3 en de 4-3 had hij een groot aandeel in de wederopstanding na rust. Bjorn Schonewille scoorde de 3-3 en het slotakkoord was voor Rijnald Vos die uit een strafschop de eindstand op 5-3 bepaalde.

Blessure Nick Koster

Smet op de zege van Noordscheschut was het uitvallen van Nick Koster. De spits, wiens teller dit seizoen op zeven treffers staat, blesseerde zich aan zijn knie bij een ongelukkige landing na een kopduel.

LTC

Bij een zege op Surhústerfean was het Asser LTC als medekoploper het nieuwe jaar in gegaan, maar zover kwam het niet. De ploeg van trainer Germain Beck verloor op eigen veld met 1-2.
In een wedstrijd, die meer spannend dan goed was, kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong via Albert Nijboer. Richard Mulder tekende op slag van rust fraai (met het hoofd) voor de gelijkmaker. Een vrije bal van Mark Jager betekende tien minuten na rust de 1-2, waarna LTC van alles probeerde, maar niet meer wist te scoren.

Achilles 1894 schiet frustratie van zich af

Een week na het ontslag van trainer René Wollerich trof Achilles 1894, met assistent-trainer Raymond Middel als eindverantwoordelijke, mede-laagvlieger vv Groningen. Het werd een wedstrijd die dat predicaat absoluut niet verdiende, want het was eenrichtingsverkeer op Sportpark Marsdijk, waar de roodhemden met 8-0 wisten te winnen.
Ferdi Hidding (2), Jaimey Schmidt (2), Bastiaan Jager (2), Merijn Alting en Leon Regtop waren de doelpuntenmakers voor de Asser club, die nu 11 punten heeft uit 10 duels. Het gat naar de directe degradatieplaatsen is nu 5 punten.

Drenthina gelijk

Dat geldt ook voor Drenthina, dat gisteren niet verder kwam dan 0-0 bij VEV'67 in Leek

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.