Talenten van ACV promoveren naar hoogste niveau: 'Ik ben supertrots'

acv o23
Feest na het laatste fluitsignaal © ACV
VOETBAL - Het onder 23-elftal van ACV speelt in het nieuwe kalenderjaar op het hoogste amateurniveau in die leeftijdscategorie. De club uit Assen kroonde zich gisteravond tot kampioen van de tweede divisie D.
De jonge Assenaren wonnen hun uitwedstrijd met 3-1 van HSC'21 uit Haaksbergen, dankzij doelpunten van Sietze de Klerk, Bastiaan Renkema en Tom Hendrikson. Het team wist voordat de wedstrijd begon al dat het kampioen zou worden, omdat concurrent Spakenburg vlak daarvoor had verloren van Sparta Nijkerk.
ACV O23-1 reisde af naar Haaksbergen met tientallen familieleden en andere fans. De voetbalclub had speciaal daarvoor een bus geregeld. Ondanks dat ACV bij verlies ook kampioen was geworden, wilden de spelers de meegereisde supporters wel op een voetbalfeest trakteren. "We hebben een goede en attractieve wedstrijd gespeeld", zegt trainer Vincent Etten een dag later.
Tekst gaat verder na de video:
ACV O23-1 promoveert naar eerste divisie
Een mooie prestatie van ACV O23-1, dat dit seizoen pas voor het eerst in de tweede divisie speelt en dus meteen promoveert naar de eerste divisie. Trainer Etten is dan ook trots op zijn team. "In een jaar tijd (de competities zijn de helft korter dan een regulier voetbalseizoen, red.) zijn we twee keer gepromoveerd. We hadden eigenlijk als doelstelling om ons te handhaven."

'Hopelijk weer succesvol'

Ondanks dat handhaving het doel was, hoopte Etten dat zijn elftal wel mee zou kunnen draaien. "Vorig seizoen hadden we geoefend tegen een paar grote clubs, dus ik had stiekem wel wat hoop", vertelt hij.
En dus rijst de vraag of ACV O23-1 ook komend seizoen hoge ogen kan gooien op het hoogste niveau. "Je speelt straks tegen topteams als FC Lisse en Ermelo", weet Etten. "Ik hoop dat we weer succesvol kunnen zijn."
Tekst gaat verder na de foto:
acv o23-1
De selectie met helemaal rechts trainer Vincent Etten © ACV
Aan zijn elftal zal het in ieder geval niet liggen, stelt Etten. De voetbaltrainer kan putten uit een brede selectie. "We hebben een complete groep met goede kwaliteiten", vindt hij. "De groep is wat aangesterkt, met jongens uit de jeugdteams. We spelen eigenlijk allemaal met jongens uit de buurt." Een brede selectie is vaak een voorwaarde om een seizoen lang te kunnen presteren, weet ook Etten. "Gisteren vertrokken we met negentien spelers, dus ik kon twee jongens niet op het wedstrijdformulier zetten."

'Vechten voor je plek'

Het niveau ligt volgens Etten dan ook hoog. "De jongens maken mij het moeilijk om een opstelling te maken. Je moet echt vechten voor je plekje", zegt hij. "Doordeweeks moet je dus scherp en optimaal trainen."
ACV O23-1 speelt volgende week nog een inhaalwedstrijd tegen Sparta Nijkerk, om daarna de focus te leggen op de nieuwe competitie. Ondertussen geniet Etten nog na van deze prestatie. En natuurlijk van het feest dat gisteravond nog werd gehouden in de kantine. "De club regelde dat er een zanger was. Ook kwamen allerlei mensen uit de vereniging langs om ons te huldigen. Ik ben de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt heel dankbaar."
Twee competities in de eerste divisie
ACV O23-1 speelt volgend jaar als enige Noord-Nederlandse club in een van de twee districten van de eerste divisie. De winnaars van beide districten spelen vervolgens onderling een finale om te bepalen wie algeheel landskampioen wordt.
Overigens speelt niet alleen de onder 23-selectie van ACV op een hoog niveau. Het eerste elftal speelt namelijk in de tweede divisie, het hoogste niveau voor amateurclubs. De competities daarboven zijn de Keuken Kampioen Divisie en de eredivisie. ACV staat momenteel vijfde in de competitie.
En ook de vrouwen van ACV spelen op het hoogste amateurniveau van Nederland, de Topklasse. De dames staat stevig in de subtop op de zesde plaats, zes punten achter koploper Saestum. ACV is daarmee de enige club in Nederland waarbij zowel de heren als de dames op het hoogste amateurniveau spelen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.