Hoogeveen profiteert niet van misstap Staphorst en verliest van VVSB

Hoogeveen-VVSB
Hoogeveen verloor met 4-2 van VVSB © Martin van Dijk
VOETBAL - Hoogeveen kon vanmiddag niet profiteren van de misstap die naaste concurrent in de strijd tegen degradatie, Staphorst, gisteren maakte. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Stef Lamberink met 2-4 van VVSB.
Door de nederlaag blijft Hoogeveen zestiende in de 3e divisie A met 14 punten uit 11 duels. Staphorst heeft twee punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Twee keer op voorsprong

De thuisclub begon goed aan het duel en kwam in de 18e minuut op een 1-0 voorsprong, nadat Emil Bijlsma al een goede kans had gemist. Louis Vijfhuizen schoot de openingstreffer binnen.
Lang kon Hoogeveen echter niet genieten van de voorsprong. De gasten uit Noordwijkerhout misten, negen minuten na de openingstreffer, in eerste instantie een strafschop, die uiteindelijk via Noah Schuurman toch in het doel van Hoogeveen belandde (1-1).
Maar vier minuten later kon alles met een blauw wit hart weer juichen. Sil Kuurman veroverde de bal om daarna de 2-1 snoeihard binnen te schieten.
Toch kon Hoogeveen de voorsprong niet vasthouden tot aan de rust. Vlak voor de thee schoot Gyliano van Velzen de 2-2 ruststand binnen.

Meer grip voor VVSB

Na rust kreeg VVSB meer grip op de wedstrijd en drukte dit al snel uit met een treffer. Tim de Rijk, kreeg veel te veel vrijheid en profiteerde optimaal door de 2-3 binnen te schieten.
In de 57e minuut werd de eindstand al op het scorebord gezet. Invaller Mounir Mounji kende geen genade met de Hoogeveners en scoorde de 2-4.
Hoogeveen kon geen potten meer breken en eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Tom Leerdam met rood eerder de kleedkamer kon opzoeken.
Volgend weekend komt Hoogeveen voor de laatste keer dit jaar in competitieverband in actie. Zaterdagmiddag speelt het een uitwedstrijd tegen RKAV Volendam.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.