SVBO onderuit bij GRC Groningen

Lennon Ebeltjes SVBO
SVBO doelman Lennon Ebeltjes kon de nederlaag tegen GRC niet voorkomen © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - SVBO verloor vanmiddag de uitwedstrijd tegen GRC Groningen met 4-0. De ploeg van trainer Peter Timmer gaf de Groningers ruim twintig minuten goed partij.
Door de nederlaag blijft de ploeg uit Emmen achtste met 12 punten uit 10 duels en ziet GRC naderen tot twee punten. Oranje Nassau blijft koploper in de 1e klasse J.

Pech

SVBO gaf de Groningers in de beginfase meer dan goed partij en had pech dat Ronald Gerdes de Emmenaren, na twintig mintuen, niet op voorsprong bracht. Na een goede aanval belandde de poging van Gerdes via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal, weer in het veld.
Vijf minuten later kon de thuisclub wel juichen toen Yannick van Duyn zijn club op een 1-0 voorsprong bracht, wat ook de ruststand zou zijn. "Het leek wel of er iets bij ons knakte", laat trainer Peter Timmer na afloop weten.

Drie treffers

Van Duyn scoorde in de 2e helft, met een afstandsschot, ook de 2-0 voor de thuisclub. De 3-0 werd gescoord uit een, volgens Timmer, onterecht gegeven strafschop, die door Bram Mulder werd binnen geschoten.
Het slotakkoord kwam op naam van Rens Wardenier die de eindstand op 4-0 bepaalde.

Nog twee keer in 2023

Voor SVBO betekent deze nederlaag nog niet het einde van het veldvoetbal in 2023. Donderdag komt de ploeg in de Noordelijke districtsbeker in actie. In eigen huis ontvangt de ploeg De Weide. Twee dagen later wordt, ook in Barger-Oosterveld, de laatste competitiewedstrijd van 2023 gespeeld en staat de inhaalwedstrijd tegen HZVV op het programma.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.