Olympia's Tour raast door Drenthe: van Assen naar Roden

Olympia's Tour doet gemeente Noordenveld aan
Olympia's Tour doet gemeente Noordenveld aan © ANP / Vincent Jannink
WIELRENNEN - De derde etappe van Olympia's Tour finisht op vrijdag 22 maart in de gemeente Noordenveld. Het startschot voor deze etappe wordt in Assen gegeven.
Na een lus van zo'n honderd kilometer door de provincie wordt koers gezet richting Roden voor een eerste doorkomst. Daarna volgen nog twee finale-omlopen van dertig kilometer door Noordenveld en de finisht is op de Brink in Roden.

Grote namen uit het verleden

Wethouder Alex Wekema van Noordenveld kijkt uit naar de komst van de oudste etappekoers van Nederland. Namen van profs als Dylan van Baarle, Fabio Jakobsen, Jasper Philipsen, Pascal Eenkhoorn en Elmar Reinders reden de wedstrijd in het verleden ook.
"We zijn blij dat we als dé wielergemeente van Drenthe Olympia's Tour naar Noordenveld kunnen halen. Het is prachtig om de grootste talenten van Europa dit voorjaar bij ons aan het werk te kunnen zien en later te zien schitteren in wedstrijden als de Tour de France. Extra mooi is dat de renners twee keer door Roden, Steenbergen, Een, Veenhuizen, Westervelde, Norg, Langelo en Lieveren komen. Zo kunnen alle inwoners van onze gemeente genieten van de wielersport."
Organisator Thijs Rondhuis (l) en wethouder Alex Wekema van de gemeente Noordenveld zijn het eens
Organisator Thijs Rondhuis (l) en wethouder Alex Wekema van de gemeente Noordenveld zijn het eens © eigen foto

Etappe voor open koers

Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events, in september nog verantwoordelijk voor het EK wielrennen in Drenthe en verschillende NK's, is blij met de Drentse etappe.
"Het is een etappe waarin genoeg mogelijkheden liggen om er een open en attractieve koers van te maken. De gemeente Noordenveld is een begrip in het Nederlandse wielrennen en weet komend voorjaar de ogen van de internationale wielerwereld op zich gericht.''
Twee dagen voordat de oudste etappekoers Drenthe aandoet is de start in Medemblik.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.