DOS’46 stunt met knappe uitzege bij 11-voudig landskampioen PKC

De selectie van DOS'46
De selectie van DOS'46 © DOS'46
KORFBAL - DOS'46 stond voor een zware opdracht in de confrontatie met PKC, de nummer twee van de Korfbal League, maar zorgde voor een grote stunt door het uitduel in Papendrecht te winnen. Ondanks dat de thuisploeg een 20-16 voorsprong had wisten de Nijeveners toch te winnen: 20-21.
Met dit resultaat hield trainer Henk Jan Mulder op voorhand geen rekening. Dat het toch gebeurde was de verdienste van een sterk spelend collectief. Waar DOS'46 vooralsnog wisselend presteert was Mulder zeer tevreden met de wijze waarop zijn team PKC bestreed.

Vrielink goud waard

"Dit zijn heerlijke bonuspunten, want ze hebben gestreden als leeuwen en dat is beloond. We wisten dat ze enorm gevaarlijk waren met vrije worpen, maar dat hadden we uitstekend onder controle. Toen er nog een kleine tien minuten op de klok stonden keken we tegen een 20-16 achterstand aan, maar Mart Vrielink bracht ons in een spannende slotfase uiteindelijk toch nog de volle winst."
Tessa Lap werd met vijf treffers topschutter aan de kant van DOS'46.

DOS'46 doet volop mee in de strijd om een plek in de top 4

Met recht een knappe overwinning, want waar PKC 126 pogingen ondernam, tegenover 86 aan de kant van de gasten, behaalde DOS'46 een beduidend hoger rendement. Door de overwinning staat DOS'46 op de vijfde plek in de Korfbal League met 8 punten uit 7 duels. PKC staat nog 2e, met 10 uit 7 maar kan in deze speelronde worden gepasseerd door DVO (dat 9 uit 6 heeft). Koploper is LDODK met 12 uit 6.
De beste 4 ploegen (na 18 duels) spelen de kruisfinales, richting de grote finale om het landskampioenschap.
Volgende week speelt DOS'46 uit tegen Blauw Wit Amsterdam.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.