Tibor Del Grosso opnieuw Nederlands veldritkampioen bij beloften

Tibor Del Grosso
Tibor Del Grosso showt zijn kampioenstrui na een sterke race in Hoogeveen © RTV Drenthe/ Karin Mulder
VELDRIJDEN - Tibor Del Grosso is voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen veldrijden bij de beloften geworden. De renner uit Eelde werd op het podium vergezeld door Bailey Groenendaal en Danny van Lierop.
De beloften reden hun wedstrijd samen met de elite coureurs. In de gezamenlijke koers eindigde Del Grosso, na een duel met Ryan Kamp om plek vier, als vijfde.

Klem

Bij de start werd de Drent klem gereden door winnaar Nieuwenhuizen en Kamp, waardoor hij meteen op achterstand kwam, maar Del Grosso herstelde zich sterk en na twee ronden kwam hij meer en meer in zijn ritme. Hij verloor uiteindelijk dan wel de strijd om plek 4 bij de elite-renners, maar reed zijn concurrenten bij de beloften op een enorme achterstand.

'De top 3 was te sterk'

"Ik denk niet dat de problemen in de beginfase mij een podiumplek bij de elite heeft gekost, daarvoor was de top 3 vandaag gewoon te sterk", aldus Del Grosso.
Tibor Del Grosso Nederlands kampioen bij de beloften

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.