Terechte nederlaag voor wisselvallig DOS'46 in Amsterdam

De selectie van DOS'46
De selectie van DOS'46 © DOS'46
KORFBAL - DOS'46 leed vanmiddag de derde nederlaag van het seizoen in de Korfbal League. In het uitduel tegen Blauw-Wit Amsterdam werd het 23-19. Daardoor verliest de formatie uit Nijeveen de aansluiting met de top 4, die zich aan het einde van de reguliere competitie plaatst voor de play-offs om de landstitel.
De ploeg van het trainersduo Henk Jan Mulder/Friso Boode, die vorige week hun contract in Nijeveen met een seizoen verlengden, blijkt bijna halverwege het zaalseizoen een wisselvallige ploeg te zijn. Zo werd er verloren van hekkensluiter KCC en won DOS'46 vorige week uiterst knap bij elfvoudig landskampioen PKC. Na dat duel leken de rood-zwarten de juiste richting te hebben gevonden richting de top 4, maar niets bleek minder waar in Amsterdam.

Dramatisch begin, toch gelijk, maar niet erop en erover

DOS'46 startte dramatisch en keek al snel tegen een forse achterstand aan (8-1). Bij rust hadden de Nijeveners de achterstand echter al bijna weggepoetst. Dankzij twee treffers van Christiaan Dekkers en Eline van Veldhuisen werd de eerste helft afgesloten in 11-10.
Bij 14-14 hoopte DOS'46 erop en erover te gaan, maar dat lukte niet. Blauw-Wit nam het heft weer in handen en na de 16-15 ging het snel. In een mum van tijd liep de thuisclub uit naar 20-15 en was het duel beslist. Met name Frank Mostard mocht zich uitleven bij Blauw-Wit. Hij scoorde uiteindelijk 8 van de 23 treffers.

Stand

PKC, KZ en LDODK delen de koppositie in de Korfbal League met 12 punten uit 8 duels. DVO volgt met 11 uit 8 op plek 4 en dan is er een gaatje naar de nummer 5 (de ploeg die dus buiten de play-offs zal vallen aan het einde van de rit). Daar staat nu Fortuna met 8 punten uit 8 wedstrijden, al deelt de club uit Delft die vijfde plek wel met Blauw-Wit en DOS'46.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.