'Ik sta in de kleedkamer met mijn kippenborstje tussen de kleerkasten'

Tijmen Venhorst van VV Dalen te gast in de Onze Club Podcast
Tijmen Venhorst van VV Dalen te gast in de Onze Club Podcast © RTV Drenthe
Dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe elke dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep.
Deze week is routinier Tijmen Venhorst van VV Dalen te gast in de studio van RTV Drenthe. Naast Tom Meijers schoof invaller Florian van Velthoven nog een keer aan. Hij verving Stijn Steenhuis, die nog aan het genieten is als kersvers vader.

'Je probeert ze wel te prikken en beter te maken'

Met Venhorst kijken we terug op een van zijn meest memorabele momenten in zijn sportcarrière: de winnende treffer tegen FC Ter Apel '96, waardoor hij in 2019 VV Dalen naar de tweede klasse schoot. "Daar word ik wel vaak op aangesproken, ook in interviews gaat het er vaak over." Oud-spits Wim Kieft verzuchtte weleens dat iedereen altijd begon over zijn winnende treffer tegen Ierland in de achtste finales van het Europees Kampioenschap in 1988. "Ik begrijp die Wim Kieft wel", lacht Venhorst.
Ook vertelt Venhorst hoe het is om een routinier te zijn in een team vol met jongelingen. "Je probeert ze wel te prikkelen en beter te maken. Misschien zijn de jongeren nu iets liever tegen elkaar dan dat we vroeger waren. En ze zorgen beter voor hun lijf. Het zijn allemaal kleerkasten."
Beluister hieronder de podcast:
Tijmen Venhorst (vv Dalen) | S02A17 | Onze Club Podcast

Kunst van het koppen

Sidekick Florian van Velthoven gaat in op de actualiteit en bespreekt het afgelopen speelweekend. Alleen werd er door de sneeuw en de kou in de provincie weinig gevoetbald. Slechts tien Drentse clubs kwamen in actie. Ook het duel van VV Dalen werd afgelast. En daar was Venhorst niet rouwig om. "Wat mij betreft beginnen we wat later na de winterstop en gaan we in de zomer ook wat langer door."
Gelegenheidshost Tom Meijers gaat in op het fenomeen koppen en noemt daarbij kopspecialisten uit het heden en verleden. Zowel Meijers als Venhorst mogen de bal graag raken met het hoofd. "Ik vind dat altijd wel mooie duels om uit te vechten, het is best wel een belangrijk onderdeel van het spel", aldus Venhorst.

Meepraten via de OCP-app

Vorig seizoen werd de Onze Club Podcast-app geïntroduceerd voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. De app telt inmiddels meer dan tachtig leden uit het Drentse amateurvoetbal. Wil je ook meepraten? Dat kan. Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en abonneer je op de Onze Club Podcast. Die is te vinden in je favoriete podcast-app. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren op Spotify, iTunes of Apple Podcasts. Daar kun je je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.