'Ze staan de bus in Wapserveen niet op te wachten'

Onno Doorten is de hoofdtrainer van vv Wapserveen en te gast in de Onze Club Podcast
Onno Doorten is de hoofdtrainer van vv Wapserveen en te gast in de Onze Club Podcast © RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
Dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe elke dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep.
Deze week is de clubtopscorer allertijden én hoofdtrainer van vv Wapserveen te gast in de Onze Club Podcast. Onno Doorten maakte er voor de oranjehemden liefst 152 en ziet dit seizoen zijn zoon Gijs doorbreken bij de plaatselijke trots. In het met 2-3 verloren duel met Scheerwolde - vlak voor de winterstop - maakten zowel vader als zoon een doelpunt.

Auto op de invalidenparkeerplaats

"Dat was wel een speciaal moment", zegt Doorten in de podcast. "Het liefst stel ik mezelf niet op, maar we misten een aantal basiskrachten dus dan help je het team uit de brand." Overigens kwam de topschutter niet ongeschonden uit die strijd. "Eerst al de koppen tegen elkaar met de voorstopper. Daarna stond er iemand op mijn hand en vlak voor tijd nog een ijsbeentje. Ik heb mijn auto hier op de invalidenparkeerplaats gezet."
Beluister hieronder de Onze Club Podcast van deze week:
Is Doorten hoofdtrainer, invaller en ook topscorer allertijden van vv Wapserveen?

Oud-profs in het amateurvoetbal

Host Stijn Steenhuis werpt een blik op de Drentse clubs in de kelderklasse. Onder meer een mooie overwinning voor BSVV afgelopen weekend én Johan Hollen, zowel trainer van vijfdeklasser NWVV (zaterdag) en De Treffer '16 (zondag), kende een succesvol weekend. Liefst zes punten voor de oefenmeester, die zelf in de podcast reageert op zijn nieuwe klus in Tweede Exloërmond.
Sidekick Tom Meijers richt zich op de 'talk of the town'. Iedereen heeft de beelden inmiddels wel gezien: Mark-Jan Fledderus die namens HSC een speler van ODV een hoek geeft. Meijers heeft een lijstje met oud-profs die hun laatste dagen slijten in het amateurcircuit. Zo zijn onder meer Joey van den Berg (ex-PEC Zwolle), Paul Matthijs (ex-FC Groningen) en Cees Spaans (ex-Feyenoord) allemaal actief geweest in het Drentse amateurvoetbal, maar de verdediger van vv Valthermond legt de focus op een bekend figuur in Klazienaveen, Emmerschans en Groningen.

Meepraten via de OCP-app

Vorig seizoen werd de Onze Club Podcast-app geïntroduceerd voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. De app telt inmiddels meer dan tachtig leden uit het Drentse amateurvoetbal. Wil je ook meepraten? Dat kan. Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en abonneer je op de Onze Club Podcast. Die is te vinden in je favoriete podcast-app. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren op Spotify, iTunes of Apple Podcasts. Daar kun je je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen.
Onno Doorten (vv Wapserveen) | S02A18 | Onze Club

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.