'Ik heb het amateurvoetbal helemaal omarmd'

Kjelt Engbers heeft het naar zijn zin in de podcaststudio
Kjelt Engbers heeft het naar zijn zin in de podcaststudio © RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
Dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe elke dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep.
Deze week is aanstaand vader en centrale verdediger van vv Staphorst te gast in de Onze Club Podcast. Kjelt Engbers kent een verleden bij FC Emmen en vv Hoogeveen en was in 2020 de maker van een wereldgoal namens de blauwhemden.

'Moet nog een reclamebord ophangen'

Iets vroeger dan normaal drukt sidekick en vv Valthermond-verdediger Tom Meijers op de opnameknop dinsdagochtend. Engbers moet nog aan het werk bij een reclamebureau in Emmen. "Ik moet straks nog een reclamebord ophangen, dus als ik om 9.45 uur in de auto zit is het goed."
Hij doorloopt de jeugd van FC Emmen en maakt zelfs zijn debuut voor de voetbaltrots van de provincie. Zelf besluit hij - na een aantal aankopen op zijn positie - om eieren voor zijn geld te kiezen. Hij stapt over naar vv Hoogeveen. Spijt heeft hij niet van zijn keuze om het prof zijn achter zich te laten en zich onder te dompelen in de wondere wereld van het Drentse amateurvoetbal. "Tuurlijk denk je wel eens: wat als? Maar dat slijt met de tijd."
Tekst gaat verder na de video:
Podcastgast Kjelt Engbers van derde divisionist Staphorst vertelt over leiders in het veld

Turquoise tenues, kan dat in het amateurvoetbal?

Host Stijn Steenhuis heeft zich verdiept in de Drentse kleurencombinaties. Tenues, soms mooi van lelijkheid, passeren de revue. Steenhuis' favoriet is het blauwzwart van NWVV. "Gebaseerd op Inter. Het liefst met veel banen. Vind ik mooi." Meijers is erg tevreden met het roodwitte uittenue van zijn Valthermond.
Zijn andere cluppie, vv Wapserveen, heeft de derby met Uffelte met 1-0 verloren. Een rondje langs de velden brengt Meijers langs Assen, Wilko Niemer, Wijster en Nieuw-Balinge. Uiteindelijk komen de host en de sidekick zelfs met een babynaam voor de bijna geboren telg van de Engbers-familie. Hoe de zoon - want dat wordt het - van de podcastgast gaat heten? Dat is eigenlijk nog geheim, maar stiekem hoor je het deze week in de Onze Club Podcast.

Meepraten via de OCP-app

Vorig seizoen werd de Onze Club Podcast-app geïntroduceerd voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. De app telt inmiddels meer dan tachtig leden uit het Drentse amateurvoetbal. Wil je ook meepraten? Dat kan. Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en abonneer je op de Onze Club Podcast. Die is te vinden in je favoriete podcast-app. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren op Spotify, iTunes of Apple Podcasts. Daar kun je je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen.
Kjelt Engbers (Staphorst) | S02A19 | Onze Club Podcast

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.