In Stadskanaal verliest Roden voor het eerst: 'Normaal win je als je vier keer scoort'

Duel
Roden (hier op archief tegen GOMOS) verloor vandaag voor het eerst © Bert Kleiker
VOETBAL - Koploper van 2I Roden is vanmiddag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Bij Stadskanaal werd het liefst 6-4. "Als je dan toch valt, kun je beter een keer goed struikelen."
De wit-zwarten kwamen bijna terug van 3-0 en 4-2. Na de 6-4 van Robin van der Tuin, zijn tweede, klonk over de provinciegrens het eindsignaal.
"Normaal win je als je vier keert scoort", aldus trainer/coach van Roden Paul Raveneau. Hij raakt niet in paniek van het eerste verlies. "Het zat er een keertje aan te komen."

Genoeg huiswerk voor dinsdagavond

In de eerste twaalf speelrondes pakte Roden steeds een punt of meer. "Maar vandaag waren wij niet scherp genoeg. Stadskanaal had een plan en voerde dat uit. Eigenlijk moeten vooral de complimenten naar hen."
"Alle tegenstanders willen het pootje van de koploper lichten", besluit Raveneau. "Als je dan toch valt, kun je beter een keer goed struikelen. De vele tegendoelpunten leveren genoeg huiswerk voor dinsdagavond, de eerstvolgende training, op."

Rolder Boys

Nummer twee Helpman, 1-0 tegen Valthermond, en Rolder Boys zijn drie punten ingelopen op Roden. Provinciegenoot Rolder Boys rekende door vroege goals van Rutger Sipma en Sander Jansen af met Oldeholtpade: 2-0.
Na dertien wedstrijden staat Roden op 32 punten. Helpman (26 punten) en Rolder Boys (25) volgen. In de volgende speelronde spelen onder andere GOMOS en Helpman tegen elkaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.