Nederlandse hardlooptitel voor Gruppen en Douma

Gruppen was vanmiddag in Schoorl de allersnelste
Gruppen was vanmiddag in Schoorl de allersnelste © eigen foto
HARDLOPEN - Voor het eerst in haar carrière is Jacelyn Gruppen uit Hoogeveen Nederlands kampioen op de tien kilometer geworden. Ook stadsgenoot Richard Douma was vanmiddag in Schoorl de snelste.
In Noord-Holland kwam Gruppen als eerste over de finish. De Hoogeveense liep tien kilometer in 32 minuten en 59 seconden. Daarmee was Gruppen zeven tellen sneller dan haar eerste achtervolger.

Kopgroep van drie

"Echt geweldig. Vorig jaar werd ik derde en ook vandaag wilde ik voor een podiumplaats gaan", legt Gruppen na het goud uit. "Het begin was zwaar, maar na een kilometer of vier kon ik samen met twee anderen weglopen. Aan het eind moest ik sprinten voor m'n leven."
Ook de mannenwedstrijd is door een Drent gewonnen. Douma, tevens uit Hoogeveen, sprintte naar het Nederlands kampioenschap.

Tom Hendrikse

Hij kwam na 28 minuten en 45 seconden over de meet. Tom Hendrikse van AAC'61 uit Assen was 33 seconden langzamer en eindigde zo op plaats negen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.