Deze ploegen starten volgende maand in Olympia's Tour

Een beeld van de Olympia's Tour
Een beeld van de Olympia's Tour © ANP / VINCENT JANNINK
WIELRENNEN - Olympia's Tour heeft bekendgemaakt welke ploegen volgende maand aan de start verschijnen. Het TDT-Unibet Cycling Team van Bas Tietema, actief op het één-na-hoogste niveau, is de grote blikvanger. Een deel van de wielerronde wordt, volgens traditie, verreden in Drenthe. In de komende uitgave gaat één etappe (Assen - Roden) volledig over Drentse bodem.
Daarnaast maken zes talentenformaties van internationale (World Tour-)ploegen hun opwachting. Het gaat om Visma-Lease A Bike, Alpecin-Deceuninck, Lotto-Dstny, Decathlon AG La Mondiale, Uno-X en Tudor DT.

Van Nederlandse bodem

De oudste etappekoers van Nederland rekent verder op de komst van enkele Nederlandse continentale formaties. Metec-Solarwatt, BEAT Cycling Club, Parkhotel Valkenburg, VolkerWessels en Diftar hebben hun komst toegezegd, evenals enkele internationale ploegen van continentaal niveau.
Verder mogen clubteams van Nederlandse bodem zich in de kijker rijden. Van de 26 deelnemende teams zijn vier van clubniveau, namelijk GIANT Store Assen - NWVG , Houttec Cycling Team, Sensa Kanjers voor Kanjers en WV West-Frisia.

'De grootste talenten ter wereld komen naar Nederland'

Organisator Thijs Rondhuis zegt blij te zijn met de deelnemende teams. ''Samen met hoofdsponsor Metec was ons doel Olympia's Tour weer op de kaart te zetten en één blik op de startlijst zal straks voldoende zijn om te constateren dat we daarin geslaagd zijn. De grootste talenten ter wereld komen naar Nederland om te leren koersen in ons open landschap en zullen het daarbij op moeten nemen tegen sterke Nederlandse blokken."
Het startschot voor de Olympia's Tour 2024 wordt woensdag 20 maart gegeven in Medemblik voor etappe van 145 kilometer. Daarna maakt de rittenkoers een uitstapje naar Groningen voor een rit met start en finish in Baflo, die doet denken aan de Noorderrondrit.
Vanaf dag drie wordt Drenthe aangedaan voor etappes Assen - Roden en Gieten - Ruurlo. De slotrit gaat van Neede naar Tiel.
De eindzege in de Olympia's Tour ging vorig jaar naar Mathias Bregnhøj (Leopard TOGT Pro Cycling). Zijn voorgangers, onder wie Dylan van Baarle, Cees Bol en Pascal Eenkhoorn, zijn uitgegroeid tot vaste waardes op World Tour-niveau.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.