Wordt Ron Jans de nieuwe trainer van Ajax?

Wordt Ron Jans de nieuwe trainer van Ajax?
Wordt Ron Jans de nieuwe trainer van Ajax? © Karin Mulder/ RTV Drenthe
VOETBAL - FC Utrecht-trainer Ron Jans (65) uit Tynaarlo had het er maar wat druk mee. Z'n telefoon rinkelde de hele dag door. In de uitzending van Vandaag Inside opperde René van der Gijp gisteravond dat Jans een goede opvolger zou zijn van John van 't Schip bij Ajax.
"Zet lekker Ron Jans voor die groep. Die zet het goed neer, die zet het duidelijk neer. Die maakt duidelijke afspraken. Hij is leraar, hij kan het tien keer aan iemand vertellen. Die moet het opbouwen", aldus Van der Gijp gisteravond.

'Geen enkele interesse'

Maar Jans zelf zit er niet op te wachten. "Ik heb nog een contract van anderhalf jaar bij FC Utrecht. Ik heb het enorm naar m'n zin. Ik heb geen enkele interesse in Ajax. Ik hoop echt dat we het met FC Utrecht zo volhouden en nog kunnen uitbreiden."
Jans is al veertien competitiewedstrijden op rij ongeslagen met Utrecht en is - na een moeizame start - opgeklommen naar de negende plek in de eredivisie. Op de vraag of hij in de toekomst nog naar Ajax zou willen is hij ook duidelijk.
"Nee, ik heb er helemaal geen zin meer in. Ik ben 65 en ik heb al een sabbatical van drie maanden gehad. Dat was korter dan gepland. Maar ik weet wel hoe het nu voelt. Ik heb nu nog een contract voor anderhalf jaar. Als het goed gaat, zou het nog wat langer kunnen duren bij Utrecht. Ik zeg niet nooit, maar normaal gesproken lijkt het me na maximaal tweeënhalf jaar ook wel mooi om te genieten van je pensioen, je vrouw, je kinderen en kleinkinderen en je hobby's", besluit Jans.
Wordt Ron Jans de nieuwe trainer van Ajax?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.