Alcides ontslaat hoofdtrainer Bülent Akar

Alcides
Bülent Akar is per direct ontslagen als trainer van Alcides © RTV Drenthe/Myon Padding.
VOETBAL - Alcides uit Meppel heeft hoofdtrainer Bülent Akar per direct de laan uit gestuurd. De oefenmeester uit Wezep was bezig aan zijn eerste seizoen bij de club die hekkensluiter is in de 1e klasse I.
In december werd al bekend dat het contract van Akar na dit seizoen niet verlengd zou worden, maar in de hoop op een schokeffect nam de Meppeler club gisteren per direct afscheid.
Om het vege lijf te redden zal Alcides, dat vorig jaar al degradeerde uit de Vierde Divsie, in ieder geval twee plekken moeten stijgen, aangezien de nummers 12 (LSC 1890) en 13 (Alcides) in de 1e klasse I rechtstreeks degraderen. Het verschil met de nummer 11 in deze klasse (Burgum) is vijf punten. Eindigt Alcides als 11e, 10e of 9e dan wacht de ploeg nacompetitie tegen degradatie. Het gat met de eerste veilige plek (plek 8) bedraagt tien duels voor het einde van het seizoen liefst 12 punten.
Assistent-trainer Carl Furda neemt de taken van Akar de komende tijd (voorlopig) waar en onlangs werd Dennis Meadows al gepresenteerd als trainer voor het volgend seizoen. Meadows is nu nog trainer van de hoofdmacht van de zaterdagtak van Alcides: de huidige (nog altijd ongeslagen) koploper in de 5e klasse G.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.