Groen licht voor Pouwels en FC Emmen, boomlange spits per direct speelgerechtigd

Maarten Pouwels
Maarten Pouwels is vrijdag van de partij tegen Cambuur © RTV Drenthe
VOETBAL - FC Emmen kan vrijdagavond in het thuisduel beschikken over Maarten Pouwels. De boomlange aanvaller, die vorige week al tot een akkoord kwam met de Drentse club, heeft groen licht gekregen vanuit Amerika. Alle formaliteiten, waaronder het Internationaal Transfer Certificaat, is binnen bij de KNVB.
Dat betekent dat de 2.00 meter lange aanvaller vanaf nu tot het het einde van volgend seizoen officieel contractspeler is van de Drentse club.

Zes jaar geleden nog tegen SVV'04, Dalen, Weerdinge en Sleen

Pouwels speelde zes jaar geleden nog voor de plaatselijke sportvereniging in zijn geboortedorp Dalfsen tegen clubs als SVV'04, Dalen, Weerdinge en Sleen. Het was Go Ahead Eagles dat hem oppikte en wegkaapte voor de neus van FC Twente.
Het begin in Deventer was spectaculair. Hij werd razendsnel publiekslieveling, maar later moest hij zich meer en meer tevreden stellen met een rol als pinchhitter. In totaal speelde de aanvaller 37 wedstrijden voor de Eagles, waarin hij zevenmaal trefzeker was en voor vier assists zorgde.

Cambuur en Almere City FC

Na twee seizoenen maakte Pouwels de overstap naar SC Cambuur. Met de club uit Leeuwarden promoveerde hij in het seizoen 2020/2021 naar de eredivisie. Kort na de promotie verhuisde Pouwels naar Almere City FC, waar trainer Gertjan Verbeek grootse plannen had met hem. Hij tekende er een contract tot de zomer van dit jaar. Het werd allesbehalve een succes. De resultaten vielen tegen en Verbeek werd al redelijk snel ontslagen. Desondanks speelde Pouwels veel in zijn eerste jaar. Hij kwam tot 34 optredens en 7 goals.

Louisville City

In het tweede jaar in de polder, het promotiejaar van Almere City FC (uitgerekend tegen FC Emmen werd de historische promotie behaald), had Pouwels vooral een bijrol en dus liet hij afgelopen zomer zijn contract ontbinden om zijn loopbaan te vervolgen in Amerika. Ook daar werd het, ondanks 16 optredens (vooral als invaller) geen succes en dus keerde hij eind vorig jaar terug naar Nederland en begint hij vrijdag aan een nieuw avontuur, tegen één van zijn voormalige clubs.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.