Hoogeveen haalt oude bekende terug en verleidt middenvelder Oranje Nassau

Nick Borgman
Nick Borgman (links) en Rudi Pol van de technische commissie van vv Hoogeveen tonen het shirt van de derdedivisionist © vv Hoogeveen
VOETBAL - Voetbalvereniging vv Hoogeveen presenteerde vanavond de eerste twee aanwinsten voor het komend seizoen. De Drentse derdedivisionist haalt doelman Nick Borgman terug en versterkt zich met middenvelder Quinten Anakotta.
Borgman (27) komt over van tweededivisionist De Treffers en volgt in Hoogeveen Stan Meekhof op, die onlangs aangaf de overstap te maken naar Staphorst.
De Coevordenaar speelde in de seizoenen 2017-2018 en 2018-2019 ook al 65 officiële wedstrijden voor Hoogeveen en werd in het eerste jaar meteen kampioen. Hij kwam destijds over van FC Groningen. Zijn optredens in de hoofdmacht van Hoogeveen leverden hem een tweejarig contract op bij het Duitse BSV Schwarz-Weiß Rehden. Aan dat avontuur kwam na zeven maanden wegens de coronapandemie een eind.
Uiteindelijk maakte hij de overstap naar tweededivisionist HHC Hardenberg, waar hij ook een uitstekende indruk maakte. Dit seizoen moest hij zijn basisplaats echter afstaan aan Yorick Maats, waarna het Groesbeekse De Treffers hem deze winter oppikte.

Drie seizoenen

"Ik ben erg blij dat ik weer kan terugkeren bij Hoogeveen", vertelt Borgman. "De afgelopen jaren heb ik altijd contact onderhouden met de technische commissie. Dat dit resulteert in een contract voor drie seizoenen voelt goed. Hopelijk kunnen we samen voor nog meer moois zorgen."

Anakotta

De tweede versterking die Hoogeveen presenteerde is de Quinten Anakotta. De 23-jarige middenvelder woont in Groningen en speelt bij eersteklasser Oranje Nassau.
Anakotta begon met voetballen bij v.v. De Held en via vv Hoogezand kwam hij op jonge leeftijd terecht in de jeugdopleiding van FC Groningen. Na 4 seizoenen maakte hij de overstap naar Be Quick 1887, waar hij één jaar in de hoofdmacht speelde. Vervolgens ging hij naar Pelikaan S uit Oostwold. Met die club promoveerde hij naar de Vierde Divisie. Dit seizoen is hij met zijn huidige ploeg, Oranje Nassau, koploper in de 1e klasse J en vecht hij onder andere met HZVV en DZOH om de titel.

Uitdaging

"De uitdaging om op een hoger niveau te kunnen spelen, kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Daarnaast is Hoogeveen een grote club met naam, waar alles goed is geregeld", aldus Anakotta.

Selectie komend seizoen bij vv Hoogeveen

Björn Klaassens
Menno Heerkes
Tom Heerkes
Levon van Dijk
Jim Veltmaat
Noah Schuurman
Emil Bijlsma
Giorgio Beltau
Tom Leerdam
Jeroah Balubun

Nieuw

Pedro da Silva (geen club) - per direct
Pedro Henrique Barbosa Alvas (Eintracht Nordhorn) - per direct
Quinten Anakotta (Oranje Nassau)
Nick Borgman (De Treffers)

Vertrekken

Louis Vijfhuizen (Den Ham)
Sil Kuurman (Staphorst)
Stan Meekhof (Staphorst)
Alex Blekkink (onbekend)
Justin Benjamins (DKB)
Matthew Benschop (onbekend)
Jeroen Kamphuis (onbekend)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.