Bradly van Hoeven: 'FC Emmen is voor mij een lot uit de loterij'

Bradly van Hoeven
Bradly van Hoeven in zijn debuutwedstrijd voor FC Emmen, tegen Roda JC vorige week © Jari Leijssenaar
VOETBAL - Hij maakte vorige week in het uitduel tegen Roda JC zijn debuut in de hoofdmacht van FC Emmen en maakte, ondanks de pijnlijke 3-2 nederlaag, een prima indruk. Maar wie is Bradly van Hoeven, waar komt hij vandaan en hoe ziet hij zijn overgang van Almere City FC naar Emmen?
Wat betreft die laatste vraag is het heel simpel. "FC Emmen is voor mij een lot uit de loterij", aldus de 23-jarige aanvaller, die zowel op links als rechts uit de voeten kan. "De situatie deze winter was vrij uitzichtloos. Ik wilde wel verhuurd worden, maar er kwam maar niets voorbij. Wel was er interesse van clubs uit de Tweede Divisie, maar met alle respect, daar vind ik me iets te goed en nog iets te jong voor."

De klik met Kees van Wonderen

Van Hoeven begon als pupil bij Excelsior Maassluis in zijn geboortedorp, waarna hij al snel terechtkwam in de jeugdopleiding van Sparta. "In die periode werd ik regelmatig geselecteerd voor Oranje. Ik speelde onder andere het EK met het Nederlands elftal onder 17. Dat was een prachtige ervaring."
Het eerste van Sparta haalde Van Hoeven niet. In het seizoen 2020/2021 verhuurde de Rotterdamse club hem aan Go Ahead Eagles, waar hij werd herenigd met zijn voormalige bondcoach Kees van Wonderen. De klik tussen trainer en speler bleek er nog steeds te zijn. Het werd zijn beste seizoen als betaald voetballer. "Ik speelde alles en kreeg ontzettend veel vertrouwen van de trainer. Dat is zo belangrijk."

'Heb nooit een concreet antwoord van Pastoor gehad waarom ik zo weinig speelde'

Van Hoeven en Go Ahead Eagles promoveerden naar de eredivisie, maar de aanvaller maakte in de zomer van 2021 de overstap naar Almere City FC. Daar zat ook een trainer die het in hem zag zitten (Gertjan Verbeek), maar na diens ontslag kwam er met Alex Pastoor een trainer die minder vertrouwen in hem had.
"Ik heb veel gesprekken met hem gehad en ook gevraagd of het aan mij lag, als persoon of als speler, maar daar heb ik nooit concreet antwoord op gehad. Dus het is lastig om te zeggen of het nu aan mij of aan de trainer lag dat het geen succes werd bij Almere. Ik ga er maar van uit dat hij mij niet goed genoeg vond of dat ik niet echt in zijn plaatje paste."

'Ik heb een heel andere energie'

"Al met al ben ik daarom heel blij dat ik nu hier ben. Ik wil laten zien wat ik kan. Dat was vorige week nog als invaller, maar ik hoop dat ik snel een basisplaats kan veroveren", vervolgt Van Hoeven. "Ik leg alles erin wat ik erin kan leggen en probeer met 'schwung' en lef te spelen. Daar ligt mijn kracht. Ik heb de vorige zeven wedstrijden, waarvan er zes verloren gingen, niet meegemaakt. Ik heb dus een hele andere energie en daarmee hoop ik het team mee te kunnen trekken uit het dal."
Bradly van Hoeven: 'FC Emmen is voor mij een lot uit de loterij'

31e FC Emmen - Cambuur

Naar alle waarschijnlijkheid start Bradly van Hoeven tegen Cambuur, net als vorige week tegen Roda JC, vanaf de bank. Julius Dirksen is geblesseerd en mist het duel tegen de Friezen, terwijl Chardi Landu een vraagteken is.
Het is de 31e FC Emmen - Cambuur in de geschiedenis. De balans is in het voordeel van de Drentse club, dat 15 keer wist te winnen. Vijf keer werd het gelijk en tien keer nam Cambuur de punten mee naar Leeuwarden.

Live op RTV Drenthe

De aftrap van FC Emmen - Cambuur, het duel dat onder leiding staat van scheidsrechter Oostrom, is morgen om 20.00 uur. René Posthuma en Niels Dijkhuizen doen live verslag. De uitzending op Radio Drenthe begint om 19.30 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.