Halve finale glipt E&O uit de handen

E&O Martin de Hoop
Focus bij Martin de Hoop van E&O © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Na Hurry-Up is ook E&O in de kwartfinale van de beker uitgeschakeld. De Emmenaren hadden vanavond zicht op de halve finale, maar verloren na een spannende slotfase toch van de opleidingsploeg van Aalsmeer: 37-36.
In het doelpuntrijke duel in Noord-Holland scoorde E&O tussen minuut 50 en 55 niet. Na 34-31 kwam de ploeg van Martin de Hoop tot op één goal van de tegenstander. Een slotpoging van een meter of twaalf van zesvoudig doelpuntenmaker Sverre Jansen werd door de doelman van Aalsmeer 2 gekeerd.

Elf bekergoals

Heel het uur waren beide kwartfinalisten aan elkaar gewaagd. Na 14-11 kwam E&O vlak voor rust op voorsprong (18-19). In de eerste helft maakte rechteropbouwer Marek Skwarczynski acht van zijn uiteindelijk elf bekergoals.
Na de pauze hielden Daan Molenbroek en Jansen E&O in het spoor van de halve finale. Ook de ervaren opbouwers konden niet voorkomen dat Aalsmeer 2, vijfde in de eredivisie terwijl de groen-witten op plaats zes staan, tien minuten voor tijd een beslissend gaatje sloeg.

Thuis tegen koploper

Over twee dagen komen de mannen van De Hoop weer in actie. In de competitie wordt koploper BFC uit het Limburgse Beek ontvangen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.