IJzersterke Maikel Kieftenbeld: 'Eindelijk weer eens lachend naar de training'

Maikel Kieftenbeld
Maikel Kieftenbeld heeft zojuist FC Emmen naar 1-0 geschoten tegen Cambuur © Cor Lasker
VOETBAL - Met een brede glimlach stond Maikel Kieftenbeld na de 2-0 zege op Cambuur voor de camera. Na de eerste zege sinds 27 november en zijn eerste treffer sinds september 2018 was de blijheid van de captain ook meer dan terecht. "Dit hadden we enorm nodig en zo is het ook een stuk fijner om een interview te geven."
De man of the match brak vanavond hoogstpersoonlijk de ban. Nadat Ben Scholte de eerste grote kans op aangeven van Vicente Besuijen nog miste, schoot Kieftenbeld na acht minuten geweldig raak met een diagonaal schot vanaf zo'n 18 meter. "Ik denk dat het een mooie goal was. Ik heb 'm nog niet teruggezien, maar het voelde wel zo. En het was ook een belangrijke."
Kieftenbeld vond dat de Drentse ploeg voor rust genadig was voor Cambuur. "Na de 1-0 hadden Mike te Wierik, Vicente Besuijen en ook ikzelf nog een grote kans op de 2-0, al is twee keer scoren voor mij misschien ook wel iets teveel van het goede."

Compliment

De middenvelder was vol lof over de strijdlust in de tweede helft. "Voetballend werd het minder en Cambuur werd in de beginfase van de tweede helft ook dreigender. In heb in het veld aangegeven dat onze aanvallers meer druk moesten uitoefenen op hun opbouw. Dan maar na een uur moegestreden naar de kant. Ik moet ze daar een groot compliment voor geven, want ze hebben zich leeggestreden en ervoor gezorgd dat Cambuur veel minder rust had in de opbouw én in de laatste 25 minuten totaal niet meer gevaarlijk werd."
En nu? "Nu moeten we gewoon doorgaan", aldus Kieftenbeld. "We moeten keihard blijven werken en op naar volgende week. Maar één ding is heel fijn en dat is dat we na maanden vol teleurstellingen eindelijk weer eens met een lach naar de training kunnen gaan."
IJzersterke Maikel Kieftenbeld: 'Eindelijk weer eens lachend naar de training'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.