Hoogeveen verliest kelderduel bij DVS’33 Ermelo

VV Hoogeveen
Hoogeveen ging met 3-0 onderuit bij concurrent DVS'33 (archieffoto) © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Na het knappe gelijkspel tegen Harkemase Boys (2-2) van vorige week ging Hoogeveen op bezoek bij DVS'33 Ermelo in de kelder van de 3e Divisie A. De ploeg van trainer Stef Lamberink verloor pas in de slotfase met groot verschil: 3-0.
Lange tijd leek het duel in Ermelo te eindigen in een bloedeloos gelijkspel, maar een kleine twintig minuten voor tijd brak Lars Huber de ban voor de thuisploeg, waarna Hoogeveen de jacht moest openen naar een punt, maar zover kwam het niet.
Kort na de openingstreffer verdubbelde Sam Crowther de voorsprong namens DVS'33 Ermelo en daarmee was een goed resultaat plotseling ver weg voor Hoogeveen. In blessuretijd bepaalde Lars Huber met zijn tweede van de middag de eindstand. Lamberink was ontevreden over de wijze waarop zijn ploeg voor de dag kwam.
''We hebben ons aanvallend teveel verstopt denk ik'', vertelde Lamberink. ''We kregen wel kansen om op voorsprong te komen, maar maakten ze niet af en dat deed DVS'33 Ermelo een stuk beter. Als we wel de leiding hadden genomen had ik het nog willen zien, want zo groot waren de verschillen niet. Het was ook de wedstrijd waarin onze verdediger Carlos Tomas da Silva zijn debuut maakte bij ons en hij liet een goede indruk achter.''
Door de nederlaag staat Hoogeveen op een gedeelde vijftiende plek met DVS'33 Ermelo met zes punten voorsprong op directe achtervolger Kampong. Het gat met nummer veertien Staphorst is vier punten. Volgende week speelt Hoogeveen thuis tegen Eemdijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.