Valse start Sudosa-Desto in A-poule: 'We zijn te lief'

Paula Boonstra Sudosa-Desto
Teleurstelling bij Boonstra na de oorwassing in Twente © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOLLEYBAL - Sudosa-Desto is de A-poule, het gevecht tussen de vier beste clubs van het land, gestart met een duidelijke uitnederlaag. Bij Apollo 8 in Borne kwamen de Assenaren in slechts één van de drie sets boven de twintig punten: 3-0.
Bekerfinalist Apollo 8 zette voor eigen publiek meteen de toon. De eerste set eindigde tot genoegen van het thuispubliek in 25-18.

Tikkie

Twee weken geleden was Sudosa-Desto ook al in Borne. Toen voor de halve bekerfinale. Pas in set vijf trok Apollo 8 de winst en daarmee het ticket voor de eindstrijd naar zich toe. "Dat was wel een tikkie en misschien kwam deze wedstrijd te vroeg", zegt trainer/coach Mark Afman na het duidelijke verlies. "Je kunt spreken van een valste start."

Te lief

In de tweede set kwamen de bezoekers in het groen voor (8-11), maar daarna namen de Twenten weer met overtuiging over. Via 15-12 werd het 25-22. Afman: "We hebben tot nu elke keer een goede wedstrijd tegen Apollo gespeeld, maar vanavond gaven we niet thuis. We zijn te lief en komen te vaak in de rally. Dat moet anders."
Mark Afman Sudosa-Desto
In Borne speelde de ploeg van Afman voor een volle tribune © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
Ook in set drie gaf Sudosa-Desto een kleine voorsprong uit handen. Na 8-10 liet Apollo 8 de Assenaren alle hoeken van het veld zien. Na 24-12 werd het vijfde matchpoint benut: 25-16.
"Er is nog geen man over boord. Dat is voordeel. Apollo stond één punt achter en nu twee boven ons", besluit Afman. "Maar laten we eerlijk zijn. Ons niveau moet beter als wij iets willen laten zien in de A-poule."

Eerste keer thuis

Over een week speelt Sudosa-Desto voor het eerst in de nacompetitie thuis. Djopzz Zwolle Topvolleybal komt naar Assen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.