ACV te laat wakker tegen Kozakken Boys: bekijk hier de samenvatting en reacties

ACV verloor op eigen veld van Kozakken Boys
ACV kon de 0-2 achterstand bij rust deze week niet omdraaien tegen Kozakken Boys © Sander Craje
VOETBAL - De hoogst spelende Drentse amateurclub, ACV, kon gistermiddag de sensationele comeback van een week eerder tegen Noordwijk niet herhalend. Dat was wel noodzakelijk in het thuisduel tegen Kozakken Boys. Opnieuw keek de ploeg van trainer Ruud Jalving halverwege tegen een 2-0 achterstand aan, maar waar dat vorige week nog werd rechtgezet lukte dat tegen de formatie uit Werkendam niet.
De ploeg van trainer Edwin Grünholz (en assistent-trainer Mourad Mghizrat) en spits Mario Bilate hield na rust stand. Via clubtopscorer Freddy Quispel kwam de thuisclub nog wel terug in de wedstrijd, maar was de tijd te kort om nog een punt uit het vuur te slepen.
Ondanks de nederlaag blijft ACV 'gewoon' de nummer 5 op het hoogste amateurniveau.
Bekijk hieronder de samenvatting én de reacties van Ruud Jalving en Luka Prljic...
Samenvatting ACV - Kozakken_Boys

Luka Prljic: 'Wil me niet verschuilen achter die tweede tegengoal, maar het was een overtreding'

Luka Prljic begreep niet waarom de tweede treffer van Kozakken Boys niet werd geannuleerd vanwege een overtreding kort daarvoor op het middenveld, waarbij de captain zelf de hoofdrolspeler was. "Ik dekte door, de bal stuiterde op en op het moment dat ik mijn voet omhoog doe om de bal te raken word ik van onderen vol geraakt. In mijn ogen een overtreding, maar de scheids zei tegen me dat we beide in duel gingen en hij verder niet goed kon zien wat er gebeurde. Dat kan natuurlijk, maar dan kan de vierde man toch ingrijpen. Die had notabene perfect zicht op de situatie. Toch wil ik het niet aanvoeren als excuus hoor, want er ging wel meer mis waardoor we vandaag verloren."
Toch kwam de tweede treffer de bezoekers goed uit. Kozakken Boys hoefde na rust niet meer en een marge van twee verdedigen is toch net wat eenvoudiger dan een 0-1 voorsprong over de streep trekken. "Uiteindelijk hebben we na rust wel een groot overwicht gehad, maar te weinig gecreëerd."
ACV-captain Luka Prljic: 'Verschuil me niet achter die tweede tegengoal, maar het was een overtreding'

Ruud Jalving: 'Het is niet leuk voor het publiek, maar soms moeten we veel geduldiger zijn'

"We hadden in de eerste helft geduldiger moeten zijn. Dat is soms heel vervelend voor het publiek, want dan gebeurt er weinig. Toch is het wel de manier om tot kansen te komen tegen een ploeg die jou de bal gunt en loert op de omschakeling met kwalitatief goede spelers voorin. Je moet ze lokken of geduldig zijn, want naarmate een wedstrijd vordert worden de ruimtes altijd groter. Nu waren we te gehaast en kregen daardoor ook de 0-1 om de oren. De 0-2 was in mijn ogen een overtreding trouwens, maar dan is de opdracht voor de tweede helft wel pittig. Zij kunnen inzakken, het zestienmetergebied is overvol en dan is het creëren van veel kansen lastig. We kwamen wel een paar keer door over de flanken, maar al met al was het net niet voldoende vandaag al had ik na de 1-2 nog wel even hoop."
ACV-trainer Ruud Jalving: 'Het is niet leuk voor het publiek, maar soms moeten we veel geduldiger zijn'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.