EHS’85 klimt verder omhoog na overwinning tegen Noordster

EHS'85
EHS'85 pakte weer drie punten in de 3e klasse B (archieffoto) © RTV Drenthe
VOETBAL - EHS'85 deed met een 4-3 thuiszege op Noordster uitstekende zaken in de 3e Klasse B. De ploeg van trainer Aryan Doldersum schoof met de overwinning door naar de tweede plek.
Een knappe prestatie, want Noordster kwam in Emmerschans in de eerste helft al snel op een 2-0 voorsprong en met oudgediende Kees Dun binnen de lijnen leek het er lange tijd op dat de punten mee zouden gaan richting Oude Pekela. Henk Teuben verkleinde de achterstand voor rust nog wel namens EHS'85, maar pas na een uur spelen kreeg de thuisploeg echt grip op de wedstrijd, nadat Andrej Alilovic voor evenwicht zorgde. In de slotfase zorgden Patrick Eberhard en wederom Alilovic ervoor dat de punten in eigen huis bleven. Smetje was wel de rode kaart (na twee keer geel) in de absolute slotfase voor Frenk Veldwijk.
Doldersum was blij met de overwinning, maar liet in het midden of de zege terecht was. ''Terugkijkend op het eerste uur is het niet helemaal terecht, maar we hebben het duel in het laatste half uur wel uitstekend opgepakt. Als je dan ook nog de volle winst pakt is dat alleen maar mooi natuurlijk.'' In de 3e Klasse B is er een groot verschil in het aantal gespeelde wedstrijden en dat is geen goede ontwikkeling stelt Doldersum. ''De KNVB zou hier eigenlijk iets aan moeten doen, want de invloed van clubs is op dit punt te groot, maar het is nu even zoals het is. Wij speelden aanvankelijk voor lijfsbehoud in deze klasse, maar nu we ons bovenin hebben gemeld, gaan we onze huid natuurlijk zo duur mogelijk verkopen als er een prijs in zicht komt.''

Peize blijft koploper ondanks vierde gelijkspel

EHS'85 staat met de overwinning op de tweede plek met een punt achterstand op de ongeslagen koploper Peize, dat twee duels minder speelde, maar vanmiddag wel voor de vierde keer gelijkspeelde (0-0 bij ASVB). Nummer drie Actief en nummer vier Groninger Boys speelden twee duels meer en verzamelden allebei 23 punten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.