Stan Haanstra na vijf jaar Staphorst terug naar Achilles 1894

Stan Haanstra
Stan Haanstra voor één van de prijzenkasten van de oudste club van Drenthe © Achilles 1894
VOETBAL - Opvallend transfernieuws in het amateurvoetbal, want Stan Haanstra keert na vijf jaar Staphorst terug naar zijn roots. De 26-jarige aanvaller kan het werken en het spelen op topamateurniveau (Staphorst speelt in de Derde Divisie) niet langer met elkaar combineren.
"Ik heb bovendien altijd aangegeven dat ik uiteindelijk wilde terugkeren bij Achilles 1894 en dit was voor mij het geschikte moment."
De ambitie van de club om weer terug te keren naar de eerste klasse en dat hij weer met zijn vrienden én oud-teamgenoten kan spelen, gaven voor hem de doorslag. "Ik kijk dan ook al echt uit naar komend seizoen."
Haanstra, die ook een gedeelte van de jeugdopleiding van FC Groningen doorliep, speelde 98 competitieduels voor Staphorst (één seizoen in de Vierde Divisie en inmiddels alweer vier seizoenen in de Derde Divisie) en scoorde daarin 41 keer.

Financiële problemen

De Assenaar verruilde (net als toenmalig hoofdtrainer Paul Weerman) Achilles 1894 voor Staphorst, nadat de Asser club begin 2019 bekend maakte (vanwege financiële problemen) te stoppen met prestatievoetbal op de zondag. De toenmalig Vierde Divisionist ging daarna alleen verder met de zaterdagtak, die helemaal onderaan de voetballader moest beginnen en op dat moment al was opgeklommen naar de 3e klasse.
Inmiddels speelt Achilles 1894 (nog steeds op de zaterdag) in de 2e klasse J. Daarin staat de Asser formatie op plek 9, net boven de gevarenzone.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.