Oekraïeners goud waard voor Bareveld: 'Mooi dat we elkaar zo kunnen helpen'

vv Bareveld
De Oekraïense Bareveld-speler Mykyta Bril is net te laat om zijn tweede goal van de middag te maken tegen ZNC. © RTV Drenthe
VOETBAL - Het kelderduel in de 4e klasse C van het zondagvoetbal tussen Bareveld en ZNC kende geen winnaar, al zullen twee spelers van de thuisclub daar compleet anders over denken. De Oekraïense invaller Mykyta Bril, vanwege de oorlog in zijn thuisland gevlucht, maakte namelijk zijn eerste treffer sinds hij in Nederland is en zijn landgenoot Nikita Ovcharov behoedde Bareveld in de slotminuten voor een nederlaag: 1-1.
Het gelijkspel is voor beide ploegen eigenlijk te weinig, want zowel Bareveld als ZNC wil dolgraag naar de veilige plek acht. Nu blijven ze steken op respectievelijk de tiende en negende plaats in deze klasse. De achterstand op nummer acht, FVV, is wel verkleind want de club uit Foxhol verloor met 2-4 van Drieborg.
Bareveld-aanvoerder Bryan Mulder kan na afloop van het matige duel tegen ZNC uit Zuidbroek wel leven met een punt. "Al twijfel ik wel aan aantal beslissingen als het gaat om buitenspel, maar al met al was het niveau van beide kanten niet best."

'De reden dat ze hier zijn is natuurlijk triest'

"Vooral voor Mykyta is het een prachtige middag geworden", vervolgt Mulder. "Hij maakte zijn eerste treffer voor Bareveld. Dat is hem echt gegund. Wij zijn dolblij met hem en ook met Nikita. Hij is echt een goede keeper trouwens. De reden dat ze hier zijn is natuurlijk enorm triest, maar als wij ze kunnen helpen dan doen we dat graag. De één kwam terecht in Muntendam, de ander in Wildervank. Ze meldden zich hier aan en als kleine club waren wij daar uiteraard heel content mee. Ze liggen heel goed in de groep en zijn echte sfeermakers."
De Oekraïense doelman van Bareveld, Nikita Ovcharov, is een hachelijk moment weer eens de baas. 'Hij is echt een goede keeper'
De Oekraïense doelman van Bareveld, Nikita Ovcharov, is een hachelijk moment weer eens de baas. 'Hij is echt een goede keeper' © RTV Drenthe

Curieuze 0-1

In de eerste helft hadden de bezoekers trouwens het beste van het spel, maar het vizier van de spitsen van ZNC bleek niet op scherp te staan. Dankzij Ovcharov én veel kunst- en vliegwerk bleef Bareveld overeind, tot vlak voor rust. ZNC-aanvoerder Harmen Hager werd vlakbij de cornervlag tegen de grond gewerkt door Arnold Schuitema en kort na het fluitsignaal van scheidsrechter Peter Lemmen schoot Hager de bal in één keer achter de verbouwereerde Ovcharov, die nog op het punt stond zijn verdedigers op de juiste plek te zetten voor de vrije bal.
Bij Bareveld keken ze vertwijfeld naar Lemmen, maar die kon niets anders doen de goal goedkeuren: de bal lag op de juiste plek en het was een directe vrije bal. Dankzij invaller Bril herstelde Bareveld de opgelopen schade in de tweede helft, waarna het schouwspel voor de 120 toeschouwers er niet fraaier op werd.
Bekijk hier de samenvatting van Bareveld - ZNC:
Gevluchte Oekraïners goud waard voor Bareveld: 'Mooi dat we elkaar zo kunnen helpen'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.