Sudosa-Desto haalt Iris Reinders uit Grolloo terug naar Assen voor nieuwe seizoen

Iris Reinders
Reinders keert terug op het oude nest © Rudy Biekart
VOLLEYBAL - De Assense volleybalclub Sudosa-Desto heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De 29-jarige Iris Reinders uit Grolloo komt over van VV Utrecht, waar ze de afgelopen twee seizoenen heeft gespeeld.
Daarvoor kwam Reinders uit voor Zwolle, VC Sneek en het Belgische VDK Gent. Met deze stap keert Reinders terug naar haar roots.
Terug naar vertrouwde grond
De vloeren van Sporthal Olympus zijn Reinders niet onbekend. De Grolloose droeg het groene Sudosa-shirt al in de jeugd en nu maakt ze haar comeback in Assen.
Zand en zaal
Afgelopen zomer speelde ze beachvolleybal op de Eredivisie-niveau. Dat deed ze samen met een andere Sudosa-Desto-speelster: Lynn van Mill. Komend seizoen staan ze niet alleen samen in het zand, maar dus ook in de zaal.
Zelfde positie
Reinders kan worden ingezet als diagonaal, maar ook als passend kan ze uit de voeten. Een interessant detail is dat ze dezelfde positie kan bekleden als huidige diagonaal Paula Boonstra, momenteel de topscorer in het klassement en van onschatbare waarde voor het team. Trainer/coach Mark Afman heeft in een recente podcast aangegeven nog niet te weten waar de toekomst van Boonstra ligt, net als de complete samenstelling van het team voor volgend seizoen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.