Eerste zege als opa zorgt voor lach bij Grim: 'En ook tegen Willem II liggen er kansen'

Fred Grim
Fred Grim in gesprek met Gerhard Wermink, de fysiek- en performance trainer van FC Emmen © RTV Drenthe
VOETBAL - Als je wint heb je vrienden en als je wint gaat alles net wat gemakkelijker. Dat merkten de spelers en technische staf van FC Emmen de afgelopen dagen. De 2-0 zege op Cambuur, na negen duels zonder overwinning, bracht de lach terug op De Oude Meerdijk en dus ook bij Fred Grim.
"Het is een understatement, maar ook volstrekt logisch dat alles in de week na een zege gemakkelijker gaat. Je neemt eigenlijk niets mee van wedstrijden die je verloren hebt. Dan moet je weer een stap terugdoen of opnieuw beginnen. Dat is nu anders. Nu kunnen we voortborduren op het duel tegen Cambuur", aldus Grim. "En of er mogelijkheden liggen tegen Willem II? Natuurlijk, maar dat was en is tegen iedere tegenstander het geval."
"Willem II is een zeer volwassen ploeg, met veel positiewisselingen. Ze scoren vrij makkelijk en zeker voor de winterbreak veranderde bijna alles in goud, zeker als Bokila werd ingebracht. Dat is de laatste tijd wel iets minder, maar het blijft gewoon een sterke tegenstander."

Zonder Landu

De kans is groot dat de Amsterdammer tegen Willem II, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, met dezelfde elf spelers start als zeven dagen geleden. Chardi Landu is vanwege een knieblessure nog niet inzetbaar, terwijl Julius Dirksen en Jorrit Smeets wel weer fit genoeg zijn maar vermoedelijk zullen starten vanaf de bank.
Overigens is onduidelijk wanneer Landu weer inzetbaar is. "Er zit vocht bij het gewricht, maar ik hoop en verwacht eigenlijk niet dat ik aan weken moet denken."

'Je verrast me niet vaak'

Eerder dit seizoen ging Emmen in Tilburg met 3-0 onderuit in een wedstrijd waarin de Drentse ploeg, bij winst, de koppositie had gepakt. Dat lukte dus niet, waarna de vrije val werd ingezet. Tot vorige week dus, toen Grim zijn eerste zege als opa boekte. "Haha... Je verrast me niet vaak, maar nu wel. Het klopt inderdaad", aldus de Amsterdammer, die kort na het duel bij Willem II bij de geboorte van zijn kleindochter was. "En we hebben de winst op Cambuur ook zeker samen gevierd. De hele familie is ermee bezig en iedereen weet ook hoeveel tijd ik in deze club steek."

Oude bekenden

FC Emmen - Willem II is de ontmoeting tussen de nummer 12 en de koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Verschil tussen beide ploegen is 21 punten. Willem II staat op 57 uit 27 en Emmen heeft er 36 uit 26. Willem II verloor vorige week van Roda JC (de nummer 2). Het werd 2-3 voor de ploeg van trainer Bas Sibum.
De ontmoeting met Willem II wordt voor de Emmen-fans een weerzien met Michael de Leeuw (die overigens geblesseerd is), Jeredy Hilterman en Thijs Oosting, al vertrok die laatste al als jeugdspeler naar AZ. Ook voor Fred Grim zal het duel een extra lading hebben. Willem II was namelijk zijn vorige club. Daar werd hij gedurende zijn eerste seizoen ontslagen, in maart 2022.

'Het zou ook gek zijn als Piotr niet teleurgesteld was geweest'

Grim liet vorige week nieuweling Maarten Pouwels debuteren. De boomlange aanvaller kwam tien minuten voor tijd voor Joey Konings, die een week daarvoor Piotr Parzyszek naar de bank had verwezen.
De Poolse spits bleef de volle negentig minuten aan de kant en was zichtbaar teleurgesteld. "We hadden met Piotr gezeten om uit te leggen dat hij niet zou spelen en dat zorgde logisch voor teleurstelling. Daarnaast hadden we het idee dat Maarten op dat moment voor meer druk vooruit en agressie zou kunnen zorgen. Overigens vind ik het volstrekt logisch en terecht dat Piotr teleurgesteld was."
Over de invalbeurt van Pouwels was Grim niet ontevreden. "Al had hij zeker één keer kunnen scoren. Maar hij moet gewoon veel trainen en veel minuten gaan maken en daarin laten zien hoe goed hij is. Datzelfde geldt eigenlijk voor alle andere nieuwelingen, ook voor Bradly van Hoeven die in zijn speelminuten een goede indruk heeft gemaakt."
Eerste zege als opa zorgt voor lach bij Grim: 'En ook tegen Willem II liggen er kansen'

Live op Radio Drenthe

FC Emmen - Willem II, de 27e wedstrijd van het seizoen voor de Drentse club, begint om 20.00 uur. Via Radio Drenthe is het duel uiteraard weer te volgen. Onze verslaggevers op De Oude Meerdijk, René Posthuma en Niels Dijkhuizen, beginnen om 19.30 uur aan de voorbeschouwing.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.