Hoofdtrainer Afman verlengt bij Sudosa-Desto: 'Grootste deel van groep blijft bij elkaar'

Mark Afman: fulltime baan, vader en erevidisie-coach is gekkenwerk, maar wel leuk!
Mark Afman © RTV Drenthe/Karin Mulder
VOLLEYBAL - Mark Afman is ook volgend jaar de hoofdtrainer van de vrouwen van Sudosa-Desto. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een vernieuwd contract, dat hem nog zeker een jaar aan de eredivisieclub verbindt.
Ook met assistent-coach Stefan van der Veen is overeenstemming bereikt over contractverlenging voor de duur van één jaar.
Onder leiding van Afman promoveerden de vrouwen van Sudosa-Desto naar de eredivisie. Daar handhaafden de volleybalsters zich met verve, ruimschoots verwijderd van degradatiezorgen en dankzij de goede resultaten nog actief in de play-offs om de landstitel.

'Serieus meedoen om de prijzen'

Verder werd de halve bekerfinale bereikt, waar het keurkorps van Afman het onderspit moest delven tegen Apollo 8.
De oefenmeester kijkt het volgende seizoen met vertrouwen tegemoet, zo laat hij in het perscommuniqué optekenen. "Het grootste deel van de groep blijft bij elkaar, en zo kunnen we doorbouwen op wat we hebben. Hier kunnen we alleen maar nog sterker van worden. Ook aankomend seizoen willen we serieus meedoen om de prijzen."
Afman en de vrouwen van Sudosa-Desto werken toe naar het summum van het volleybalseizoen, met donderdag 11 april de eerste kwartfinale in de race om het landskampioenschap. De uitwedstrijd tegen VV Utrecht is om 20.00 uur, de zondag erop volgt de terugwedstrijd in Sporthal Olympus. Aanvangstijd is 15.30 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.