Deze pagina bevat variaties van de nieuwe player voor gebruik op de website (embedded) als extra binnen artikelen alsook standalone (in een nieuw venster met RTV Drenthe kenmerken).
Gebruik tijdens het testen een niet al te traag apparaat, omdat er ong. 14 players op deze pagina staan. Mocht de browser op het apparaat ermee ophouden, is dit zeer waarschijnlijk de oorzaak.

Bekende problemen op dit moment zijn:

  • Experimentele fix (zie onderaan pagina). Als er geen live stream is, start de player niet en blijft deze op zwart hangen (zie evenementen stream helemaal onderaan de pagina, waar je dit kunt uitproberen). BlueBillywig is hiervan op de hoogte en werkt aan een oplossing. Mocht dit probleem niet opgelost kunnen worden, zullen wij er zelf wat omheen bouwen (waarschijnlijk een afbeelding die zegt dat de stream niet beschikbaar is en de player van de pagina af haalt door gebruik te maken van javascript).
  • Gedeeltelijk opgelost. Afbeelding is nu klikbaar, maar er staat (op dit moment) nog geen grote play knop in. Update: Wordt gekeken of het plaatje ook via de mediaclip data binnen de player zelf kan worden weergegeven. Bij audio-only spelers met plaatje, moet de play knop onderaan aangeklikt worden om te beginnen met afspelen. Er wordt op dit moment gekeken of dit ook opgelost kan worden door op het plaatje te klikken.
  • Bij het opnieuw bewerken van de pagina verdwijnen alle <script> tags. Dit lijkt, voor zover ik kan ontdekken, aan de editor te liggen in de SiteManager van RegioGrid die ze eruit filtert.

Verschil iframe en script players
Het verschil tussen de iframe en script players zit hem in de manier waarop deze in de broncode van de webpagina opgenomen zijn. De iframe players worden getoond door gebruik te maken van de iframe tag binnen de RegioGrid SiteManager. De script players worden getoond door het aanmaken van <script> tags. Het voordeel van script tags is dat de player dynamisch geplaatst wordt. Op deze manier zijn er geen iframe tags en elementen meer nodig die soms voor de nodige layout problemen kunnen zorgen.
De <script> players hebben nog niet de mogelijkheid om Google Analytics te gebruiken. Hier wordt wel aan gewerkt, maar voorlopig dus alleen nog even gebruik maken van iframe tags.

IFRAME

RADIO

TV

Openen in nieuw venster

FILE (video, zonder custom thumbnail)

Openen in nieuw venster

FILE (video, met custom thumbnail)

Openen in nieuw venster

FILE (audio, zonder plaatje)

Openen in nieuw venster

FILE (audio, met plaatje)

Openen in nieuw venster

YOUTUBE

Openen in nieuw venster

SCRIPT

RADIO

TV

FILE (video, zonder custom thumbnail)

FILE (video, met custom thumbnail)

FILE (audio, zonder plaatje)

FILE (audio, met plaatje)

YOUTUBE


Stream niet beschikbaar (fix) test

Evenementen stream (zonder custom thumbnail)

Openen in nieuw venster