Binnenspelen - Het globetheater in beeld
Terugkijken

Binnenspelen - Het globetheater in beeld

Binnenspelen - Het globetheater in beeld 26 maart 2017 10:30 - 10:46

Het globetheater van Diever. Beeldend kunstenaar Rosa van Hofwegen uit Dwingeloo maakte de film 'BINNENSPELEN'. De film geeft een beeld van de bouw van het enige echte globetheater in Nederland.

Documentaire: Koloniekind

Documentaire: Koloniekind

25 september 15:00 - 15:24 Mariët Meester maakt in de jaren ‘60 en de eerste helft van de jaren ‘70 een allesbehalve ‘gewone jeugd’ door in Veenhuizen, als dochter van meester Meester. Haar vader is hoofd van de christelijke lagere school. Het gevangenisdorp is dan nog niet toegankelijk voor buitenstaanders, op alle invalswegen staan bordjes verboden toegang. Alleen gevangenispersoneel en een handvol anderen, zoals schoolmeesters en winkeliers mogen er wonen. Familie mag alleen langskomen met speciale permissie en bewakers wonen, afhankelijk van hun rang in specifieke dienstwoningen Alleen als ze promotie maken mogen ze ‘doorverhuizen’ naar woningen met moraliserende namen als Werk en Bid en Huis en Haard.
Documentaire: Anna's Tocht

Documentaire: Anna's Tocht

25 september 13:00 - 13:24 Voor de blinde amazone Anna Kruithof uit Ruinen wordt juni een spannende maand. Ze gaat met haar haflinger Larousch een zesdaagse trektocht maken door West-Drenthe en een stukje Friesland. Ze doet dat helemaal alleen, al kunnen belangstellenden zich melden om een stukje mee te rijden. Anna vertrouwt vooral op haar navigatie en intuïtie. De 27-jarige Anna wil met haar tocht geld ophalen voor de DVB Foundation. Deze organisatie zet zich in om paardrijden toegankelijk te maken voor ruiters en amazones met een beperking. Door het geven van advies of door zelfs een financiële bijdrage te geven in de kosten van hulpmiddelen, kan iedereen blijven paardrijden.
Nieuwlande - onverzettelijk onderduikdorp

Nieuwlande - onverzettelijk onderduikdorp

21 mei 19:00 - 19:55 In de NOS-documentaire Nieuwlande - onverzettelijk onderduikdorp gaat verslaggever Martijn Bink op zoek naar het verhaal van Nieuwlande tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het dorp staat bekend om de bescherming die inwoners boden aan Joden.
In de ban van de Ararat

In de ban van de Ararat

16 mei 17:45 - 18:00 De vijfduizend meter hoge berg Ararat is het nationale symbool van Armenië, ook al ligt de berg in Turkije. Dat heeft te maken met de Ark van Noach. Het Bijbelse verhaal vertelt dat Noach en zijn gezin, samen met veel dieren, zichzelf in veiligheid hebben gebracht op dat schip tijdens een grote storm. Na die storm zou het schip zijn vastgelopen op het gebergte van de Ararat. Volgens de traditie stammen de Armeniërs rechtstreeks af van Hayk, een achter-achterkleinzoon van Noach. Vandaar de binding met de berg en de Ark.