De keuken van Drenthe
Terugkijken

De keuken van Drenthe

De keuken van Drenthe 21 juli 2020 17:13 - 17:30

Deze week staat “De Keuken van Drenthe” in assen bij het Drents museum. Chef-kok Jaap Braaksma van restaurant Bij Jaap gaat een “streek risotto maken uit de oven en dit doen ze voor vrijwilliger Antje Rhijnburger Knol van minimawinkel “Wij ruilen en geven”.

De keuken van Drenthe

De keuken van Drenthe

25 augustus 2020 17:13 - 17:30 Voor het drents museum vandaag gaan we koken met Drentse ingrediënten, bereid door, een chef-kok Perry Boersma van restaurant Mennega. Deze week een lamsstoof van Drents Heidelam. En zoals altijd, speciaal voor de Drentse vrijwilliger van de week, deze keer Carry Seidel. Zij werkt als jaren als vrijwilliger bij de brandweer.
De keuken van Drenthe

De keuken van Drenthe

18 augustus 2020 17:13 - 17:30 Stoverij van hazenpeper, klinkt dat niet lekker? In deze aflevering gaat chef-kok René de Jong van restaurant Bussemaker laten zien hoe we dit prachtige streekgerecht kunnen maken. Dit doet hij samen met presentatrice Diane de Groot voor de vrijwilliger van de week Truus Konijn. Truus zet zich al jaren in voor “Wensstichting Drenthe”.
De keuken van Drenthe

De keuken van Drenthe

11 augustus 2020 17:13 - 17:30 Vandaag staan we in het Nationaal Park Dwingelderveld, heerlijk in de natuur. Chef-kok Jeroen Vink van restaurant De Havixhorst gaat zijn specialiteit bereiden voor onze speciale gast, Inge Reinder. Zij is al jaren vrijwilliger bij natuurmonumenten.
De keuken van Drenthe

De keuken van Drenthe

4 augustus 2020 17:13 - 17:30 In deze aflevering worden we opgesloten! De Keuken van Drenthe staat namelijk in het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen. Jan de Ruiter die vroeger bewaarder was in het museum schuift gezellig aan en chef-kok Benjamin Vandenberg van restaurant “The Black Tie” en samen met Diana maakt hij een overheerlijke “Hertencarpaccio” uit de streek klaar.