De Warming-up
Terugkijken

De Warming-up

De Warming-up 27 december 2019 17:13 - 17:24

In de Warming Up vanavond een terugblik op het WK Paracycling in Emmen; oftewel het wereldkampioenschap wielrennen voor mensen met een lichamelijke beperking. We zagen aangepaste racefietsen, handbikes en tandems. Atleten van over de hele wereld brachten hun eigen verhaal mee naar Drenthe.

De Warming-up

24 november 17:17 - 17:32 IJsracer Jasper Iwema uit Hooghalen stapte een jaar uit zijn sport en liet zich vrijwillig opsluiten in een loods voor het TV-programma Een jaar van je leven. In een groep van veertig mensen was hij totaal afgesloten van de wereld en de inzet was een geldprijs van 1 miljoen euro. De 34-jarige Drent haalde de eindstreep niet, maar hield aan het programma wel vriendin Wanda over. Maandag zijn ze samen voor 2,5 maand naar Zweden vertrokken waar Iwema zich voorbereidt op een nieuw ijsraceseizoen.

De Warming-up

17 november 17:17 - 17:32 Vorig seizoen sprong ineens de vonk over. En dat terwijl Tessa Lap en Mart Vrielink al jaren voor DOS'46 in Nijeveen korfballen. Morgen beginnen ze aan een nieuw seizoen in de Korfbal League. En broer en zus Joran (18) en Melissa (16) Weggemans uit Hoogeveen zijn de regerend Nederlands kampioenen Ballroom dansen in de klasse tot 19 jaar. En hoewel ze nog piepjong zijn dansen ze al tien jaar samen.

De Warming-up

10 november 17:17 - 17:32 Samen met Arantxa Rus, Suzan Lamens en Demi Schuurs strijdt tennisster Arianne Hortono uit Meppel dit weekend tegen Oekraïne voor een plek in de wereldgroep van de Billie Jean King Cup. Marit Kamps uit Assen won afgelopen weekend brons op het EK judo in Frankrijk. Voor de 22-jarige judoka was het haar eerste medaille op een groot toernooi. In de Warming Up blikt ze terug en kijkt ze vooruit. Want nu richt ze haar blik op de Olympische Spelen van volgend jaar zomer in Parijs.

De Warming-up

3 november 17:17 - 17:32 Trainer Bas Sibum (40) uit Nieuw-Amsterdam kent een droomstart bij Roda JC. Voor het eerst staat hij op eigen benen in het betaald voetbal en is de club uit Kerkrade de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie.