De Warming-up
Terugkijken

De Warming-up

De Warming-up 29 januari 2021 17:17 - 17:32

Tom Hendrikse uit Assen gaat voor een Olympisch ticket bij zijn marathondebuut. Corona bracht de plannen van de pas 22-jarige atleet in een stroomversnelling. En oud-korfballer Sven Jonker en voormalig wielrenster Esra Tromp beginnen aan een nieuw avontuur in de wielerwereld. Jonker is directeur geworden van de SEG Racing Academy. Tromp is de manager van de nieuwe vrouwenploeg van Jumbo Visma.

De Warming-up

Gisteren 17:17 - 17:32 Milan Smit (20) uit Hollandscheveld is de linksbuiten van SC Cambuur. Met twaalf doelpunten achter z'n naam is hij de nummer twee op de topscorerslijst van de Keuken Kampioen Divisie. En daar is zijn familie en heel Hollandscheveld apetrots op. Daarnaast aandacht voor het NK veldrijden in Hoogeveen. Dat wordt op 13 en 14 januari verreden rondom Strand Nijstad. De organisatie belooft een spectaculair parcours dat voor de gelegenheid wordt aangelegd.

De Warming-up

1 december 17:17 - 17:32 Olivier Smink uit Orvelte is al dik veertig jaar vol passie aan het werk als hoefsmid. We volgen hem op zijn werkdag. Daarnaast aandacht voor handbalinternational Merel Freriks uit Emmen. Terwijl de vrouwen van Oranje hun eerste wedstrijd op het WK spelen, ging zij onder het mes voor een kruisbandoperatie.

De Warming-up

24 november 17:17 - 17:32 IJsracer Jasper Iwema uit Hooghalen stapte een jaar uit zijn sport en liet zich vrijwillig opsluiten in een loods voor het TV-programma Een jaar van je leven. In een groep van veertig mensen was hij totaal afgesloten van de wereld en de inzet was een geldprijs van 1 miljoen euro. De 34-jarige Drent haalde de eindstreep niet, maar hield aan het programma wel vriendin Wanda over. Maandag zijn ze samen voor 2,5 maand naar Zweden vertrokken waar Iwema zich voorbereidt op een nieuw ijsraceseizoen.

De Warming-up

17 november 17:17 - 17:32 Vorig seizoen sprong ineens de vonk over. En dat terwijl Tessa Lap en Mart Vrielink al jaren voor DOS'46 in Nijeveen korfballen. Morgen beginnen ze aan een nieuw seizoen in de Korfbal League. En broer en zus Joran (18) en Melissa (16) Weggemans uit Hoogeveen zijn de regerend Nederlands kampioenen Ballroom dansen in de klasse tot 19 jaar. En hoewel ze nog piepjong zijn dansen ze al tien jaar samen.