Het beveiligen van Afghanistan na de 9/11 aanslag
Terugkijken

Het beveiligen van Afghanistan na de 9/11 aanslag

Het beveiligen van Afghanistan na de 9/11 aanslag 21 september 2021 17:32 - 17:43

Het beveiligen van Afghanistan na de 9/11 aanslag. Aflevering 1. Brigadegeneraal Roland de Jong. Een jarenlange strijd, 25 Nederlandse militairen die er om het leven kwamen, de Afghanistan-missie laat zijn sporen na bij de Drentse soldaten die naar het land op uitzending gingen. Brigadegeneraal van de Johannes Postkazerne in Havelte vertelt hoe hij als commandant voor moeilijke keuzes stond tijdens zijn twee uitzendingen.

Het weer van Leidi

Het weer van Leidi

5 februari 17:32 - 17:44 Het is vandaag Internationale Dag van de Weerman. Een dag waarop wordt stilgestaan bij het werk van weermannen en -vrouwen over de hele wereld. Weervrouw Leidi van der Veen presenteerde 25 jaar lang het weer op RTV Drenthe. Ze was bijna dag en nacht bezig met het haar passie. Ze overleed in oktober 2021. In deze korte documentaire vertellen haar partner Henk en Leidi's dochters over het werk van hun moeder.
Nieuwlande - Onverzettelijk onderduikdorp

Nieuwlande - Onverzettelijk onderduikdorp

13 november 2022 13:06 - 13:54 In de NOS-documentaire Nieuwlande - onverzettelijk onderduikdorp gaat verslaggever Martijn Bink op zoek naar het verhaal van Nieuwlande tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het dorp staat bekend om de bescherming die inwoners boden aan Joden.
De Storm

De Storm

12 november 2022 17:32 - 18:00 Je kent ze allemaal wel, de najaarsstormen. Maar in de jaren ‘70 van de vorige eeuw waren het er bijzonder veel. Een van de zwaarste was die van 13 november 1972, dit jaar 50 jaar geleden. Toen trok een verwoestende storm over Nederland en Drenthe. In de documentaire De Storm blikken we terug met oud bewoners van Eext en Emmen over de verwoestingen van destijds en praten we met meteoroloog Jacob Kuiper over de diepte van de storm. Met boswachter Linde Veldhoen zoeken we in het bos tussen Exloo en Borger naar een van de weinige plekken waar de storm van destijds nog zichtbaar is.
Koloniekind de jeugd van Mariët Meester

Koloniekind de jeugd van Mariët Meester

25 september 2022 15:00 - 15:24 Mariët Meester maakt in de jaren ‘60 en de eerste helft van de jaren ‘70 een allesbehalve ‘gewone jeugd’ door in Veenhuizen, als dochter van meester Meester. Haar vader is hoofd van de christelijke lagere school. Het gevangenisdorp is dan nog niet toegankelijk voor buitenstaanders, op alle invalswegen staan bordjes verboden toegang. Alleen gevangenispersoneel en een handvol anderen, zoals schoolmeesters en winkeliers mogen er wonen. Familie mag alleen langskomen met speciale permissie en bewakers wonen, afhankelijk van hun rang in specifieke dienstwoningen Alleen als ze promotie maken mogen ze ‘doorverhuizen’ naar woningen met moraliserende namen als Werk en Bid en Huis en Haard.