Kerstconcert met het Noord Nederlands Orkest.
Terugkijken

Kerstconcert met het Noord Nederlands Orkest.

Kerstconcert met het Noord Nederlands Orkest. 25 december 2021 20:00 - 21:00

Het Kerstconcert met Noord Nederlands Orkest. En plotseling is het alweer Kerst – een muziekfeest bij uitstek, en natuurlijk gaat het Noord Nederlands Orkest als vanouds voor een sfeervol Kerstconcert. Juist nu samenkomen en zingen ineens niet meer zo vanzelfsprekend is, kan het ditmaal wel eens extra indrukwekkend uitpakken. Geleid door Risto Joost, met sopraan Louise Kemény, mezzo-sopraan Barbara Kozelj en presentatrice Nynke Heeg zorgt het NNO gegarandeerd voor een feestelijke avond. Hoogtepunt van het concert is Händels Music for the Royal Fireworks, oorspronkelijk geschreven voor de luidruchtige bezetting van een militair orkest voor een vorstelijk feest. Ook heel geschikt om het oude jaar uit te knallen.

Het Noord Nederlands Orkest - De Schilderijententoonstelling' van Mussorgsky

Het Noord Nederlands Orkest - De Schilderijententoonstelling' van Mussorgsky

28 mei 17:12 - 18:06 In een bijzonder televisieconcert van het Noord Nederlands Orkest duikt presentator Ab Nieuwdorp met dirigent Antony Hermus in de betoverende klankwereld van 'Schilderijen van een tentoonstelling' van Modest Moessorgski. De Russische componist Moessorgski schreef zijn Schilderijententoonstelling rond het jaar 1874. Hij werd geïnspireerd door een tentoonstelling in Sint-Petersburg van schilder Viktor Hartmann. Het concert vanavond is een inspirerende reis langs de schilderijen en hun soundtracks, waarbij ook verschillende orkestmusici een exclusief kijkje geven in hun aandeel in deze voorstelling.
Het Noord Nederlands Orkest - Black Pearl

Het Noord Nederlands Orkest - Black Pearl

12 februari 12:57 - 14:24 Dirigent Wayne Marshall laat horen waarom de strikte segregatie tussen wit en zwart óók op artistiek niveau geheel onterecht was. Hij voert het Noord Nederlands Orkest mee in een herontdekking van de klassieke werken van Afro-Amerikaanse componisten.
Het Noord Nederlands Orkest - Nieuwjaarsconcert

Het Noord Nederlands Orkest - Nieuwjaarsconcert

15 januari 12:57 - 14:29 Het NNO trakteert met dit feestelijke programma op het beste uit 200 jaar opera, operette, ballet en symfonische muziek. Zwier mee door Weense balzalen op dansmuziek van de familie Strauss, waan je met Tsjaikovski’s balletmuziek in de loge van het Bolsjoi Theater en zwijmel mee met het beste van opera- en operettecomponisten als Verdi, Gounod, Offenbach en Léhar.
Het Noord Nederlands Orkest - Kerstconcert

Het Noord Nederlands Orkest - Kerstconcert

26 december 2022 17:12 - 18:49 De sfeer, de muziek en de happy ends die bij Kerst horen, zijn een kolfje naar de hand van presentator Eric Corton én van het Noord Nederlands Orkest: ‘Let it snow.’ Een concert voor het hele gezin.