Kerstconcert Noord Nederlands Orkest
Terugkijken

Kerstconcert Noord Nederlands Orkest

Kerstconcert Noord Nederlands Orkest 25 december 2020 19:00 - 20:00

Het Kerstconcert met Noord Nederlands Orkest. En plotseling is het alweer Kerst – een muziekfeest bij uitstek, en natuurlijk gaat het Noord Nederlands Orkest als vanouds voor een sfeervol Kerstconcert. Juist nu samenkomen en zingen ineens niet meer zo vanzelfsprekend is, kan het ditmaal wel eens extra indrukwekkend uitpakken. Geleid door Risto Joost, met sopraan Louise Kemény, mezzo-sopraan Barbara Kozelj en presentatrice Nynke Heeg zorgt het NNO gegarandeerd voor een feestelijke avond. Hoogtepunt van het concert is Händels Music for the Royal Fireworks, oorspronkelijk geschreven voor de luidruchtige bezetting van een militair orkest voor een vorstelijk feest. Ook heel geschikt om het oude jaar uit te knallen.

Het Noord Nederlands Orkest - Charles Ives

31 maart 17:14 - 18:30 De Amerikaan Charles Ives is een van de ongewoonste componisten aller tijden; een uiterst succesvol verzekeringsman in New York, in het geheim componist van een revolutionair oeuvre. Zijn muziek is vierdimensionaal in een driedimensionale wereld. Koorzangers, orkesten, harmonie, fanfare en marching bands verzamelen zich in De Oosterpoort voor dit spektakelstuk.

Het Noord Nederlands Orkest - Symfonische Soundtracks

4 februari 13:00 - 13:59 Het Noord Nederlands Orkest - Symfonische Soundtracks

Het Noord Nederlands Orkest Kerstconcert

26 december 2023 17:12 - 18:09 Deze kerst speelt het Noord Nederlands Orkest de mooiste barokke klassiekers, onder leiding van barokexpert Jos van Veldhoven. Het belooft een sfeervol feest van warmte en licht te worden. Want Corelli’s Concerto Grosso nr. 6 is stemmig en zit vol heerlijke bitterzoete klanken. Het Adagio uit Haydns Symfonie nr. 87 is warm en gloedvol en Händels feestelijke Music for the Royal Fireworks zorgt voor de nodige opgewekte energie. De kers op de taart komt van Sopraan Zoë Brookshaw. Zij zingt onder andere Mozarts uitbundige Exsultate, Jubilate en Bachs prachtige aria Süsser Trost, mein Jesus kommt.
Het Noord Nederlands Orkest - De Schilderijententoonstelling' van Mussorgsky

Het Noord Nederlands Orkest - De Schilderijententoonstelling' van Mussorgsky

28 mei 2023 17:12 - 18:06 In een bijzonder televisieconcert van het Noord Nederlands Orkest duikt presentator Ab Nieuwdorp met dirigent Antony Hermus in de betoverende klankwereld van 'Schilderijen van een tentoonstelling' van Modest Moessorgski. De Russische componist Moessorgski schreef zijn Schilderijententoonstelling rond het jaar 1874. Hij werd geïnspireerd door een tentoonstelling in Sint-Petersburg van schilder Viktor Hartmann. Het concert vanavond is een inspirerende reis langs de schilderijen en hun soundtracks, waarbij ook verschillende orkestmusici een exclusief kijkje geven in hun aandeel in deze voorstelling.