Documentaire - Jaap Timmer
Terugkijken

Documentaire - Jaap Timmer

Mister TT - Jaap Timmer 25 februari 2017 19:34 - 19:55

In verband met het overlijden, afgelopen woensdag, van Jaap Timmer een uitgebreide reportage die TV Drenthe tien jaar geleden uitzond naar aanleiding van het afscheid van Jaap Timmer als TT - bestuurder

Documentaire: Koloniekind

Documentaire: Koloniekind

Gisteren 15:00 - 15:24 Mariët Meester maakt in de jaren ‘60 en de eerste helft van de jaren ‘70 een allesbehalve ‘gewone jeugd’ door in Veenhuizen, als dochter van meester Meester. Haar vader is hoofd van de christelijke lagere school. Het gevangenisdorp is dan nog niet toegankelijk voor buitenstaanders, op alle invalswegen staan bordjes verboden toegang. Alleen gevangenispersoneel en een handvol anderen, zoals schoolmeesters en winkeliers mogen er wonen. Familie mag alleen langskomen met speciale permissie en bewakers wonen, afhankelijk van hun rang in specifieke dienstwoningen Alleen als ze promotie maken mogen ze ‘doorverhuizen’ naar woningen met moraliserende namen als Werk en Bid en Huis en Haard.
Documentaire: Anna's Tocht

Documentaire: Anna's Tocht

Gisteren 13:00 - 13:24 Voor de blinde amazone Anna Kruithof uit Ruinen wordt juni een spannende maand. Ze gaat met haar haflinger Larousch een zesdaagse trektocht maken door West-Drenthe en een stukje Friesland. Ze doet dat helemaal alleen, al kunnen belangstellenden zich melden om een stukje mee te rijden. Anna vertrouwt vooral op haar navigatie en intuïtie. De 27-jarige Anna wil met haar tocht geld ophalen voor de DVB Foundation. Deze organisatie zet zich in om paardrijden toegankelijk te maken voor ruiters en amazones met een beperking. Door het geven van advies of door zelfs een financiële bijdrage te geven in de kosten van hulpmiddelen, kan iedereen blijven paardrijden.
Nieuwlande - onverzettelijk onderduikdorp

Nieuwlande - onverzettelijk onderduikdorp

21 mei 19:00 - 19:55 In de NOS-documentaire Nieuwlande - onverzettelijk onderduikdorp gaat verslaggever Martijn Bink op zoek naar het verhaal van Nieuwlande tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het dorp staat bekend om de bescherming die inwoners boden aan Joden.
In de ban van de Ararat

In de ban van de Ararat

16 mei 17:45 - 18:00 De vijfduizend meter hoge berg Ararat is het nationale symbool van Armenië, ook al ligt de berg in Turkije. Dat heeft te maken met de Ark van Noach. Het Bijbelse verhaal vertelt dat Noach en zijn gezin, samen met veel dieren, zichzelf in veiligheid hebben gebracht op dat schip tijdens een grote storm. Na die storm zou het schip zijn vastgelopen op het gebergte van de Ararat. Volgens de traditie stammen de Armeniërs rechtstreeks af van Hayk, een achter-achterkleinzoon van Noach. Vandaar de binding met de berg en de Ark.