Op fietse in Drenthe - de Onlanden
Terugkijken

Op fietse in Drenthe - de Onlanden

Op fietse in Drenthe - de Onlanden 10 april 17:12 - 17:30

Sjaak Koote heeft voor vandaag een fietsroute gemaakt door het Drentsche Aa gebied en de Onlanden in de kop van Drenthe. Startpunt is Yde en van daaruit gaat het via het vliegveld Groningen Airport Eelde en Paterswolde naar de Onlanden, een prachtig waterrijkgebied op de grens van Groningen en Drenthe. Op www.opfietseindrenthe.nl kunt u de route downloaden.

Op fietse in Drenthe - Wielrenroute

Op fietse in Drenthe - Wielrenroute

8 mei 17:17 - 17:32 Sjaak Koote pakt vandaag zijn eigen wielrenfiets voor een 80 kilometer lange tocht van Rolde naar het zuiden. Hij rijdt de route samen met Tim, zijn wielermaatje. De tocht gaat over landelijke ‘veilige’ binnenweggetjes. Grootste uitdaging tijdens de tocht is de Col du Vam, 48 meter hoog en met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,6 %. Het steilste stuk is zelfs 12,8%. De Col du Vam is in september 2023 het middelpunt van het EK-wielrennen. Gelukkig heeft Tim wat tips om Sjaak om hoog te helpen. Op www.opfietseindrenthe.nl kunt u de route downloaden.
Op fietse in Drenthe - De Hondsrug

Op fietse in Drenthe - De Hondsrug

1 mei 17:17 - 17:32 De fietsroute van vandaag gaat over de flanken van de Hondsrug. Sjaak Koote start in Gieten en gaat naar Grolloo. Vandaaruit gaat het door de boswachterij Grolloo via een lang vlonderpad naar de Ieberenplas en Schoonloo. De tocht voert verder door het bos en komt langs twee enorme zandwinplassen bij Ellertshaar, waar nog steeds op grote schaal zand wordt gewonnen. Via de boswachterij Odoorn bereikt hij dan de uitzichtstoren bij theehuis Poolshoogte, waar hij tot in Duitsland kan kijken. Op www.opfietseindrenthe.nl kunt u de route downloaden.
Op fietse in Drenthe - De Wieden

Op fietse in Drenthe - De Wieden

24 april 17:17 - 17:32 Sjaak Koote heeft voor vandaag een uitstapje naar Overijssel bedacht. De Wiedenroute start vanuit Havelte. Deze tocht voert via het landgoed Overcinge en Nijeveen en Kolderveen naar de grens met Overijssel. Daar duikt Sjaak zo de rietlanden in, het zeer waterrijkgebied dat in de kop van Overijssel ligt. Via bruggetjes en smalle fietspaden rijdt hij naar het pittoreske Giethoorn-noord, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Op www.opfietseindrenthe.nl kunt u de route downloaden.
Op fietse in Drenthe - De mountainbikeroute

Op fietse in Drenthe - De mountainbikeroute

17 april 17:17 - 17:32 Sjaak Koote fietst vandaag een route vanuit Norg, alleen niet op een e-bike. Voor deze tocht heeft hij een speciale fiets te leen, een heuse gravelbike. Samen met tourmaatje Tim rijdt hij een echte mountainbikeroute rond Norg, Veenhuizen, en het Fochteloërveen. En dat het rijden op een gravelbike niet altijd meevalt, is goed te zien. Gelukkig geeft Tim veel handige tips. Op www.opfietseindrenthe.nl kunt u de route downloaden.