Pioniers van de Nederpop
Terugkijken

Pioniers van de Nederpop

Pioniers van de Nederpop 4 december 2017 17:30 - 17:46

Aflevering 2: Theo Vaness Theo van Es, zanger van The Shoes, stem als een leeuw. Met hits als Na na na, Don’t you cry for a girl en Osaka domineerden de Shoes in de jaren zestig en zeventig de Nederlandse popscene. In Amerika werd Theo eind jaren zeventig een clubicoon door nummers als As long as it’s love en Bad Bad Boy. Decennialang zijn The Shoes blijven optreden als de langst bestaande popband van Nederland. Ook nu nog, met de Pioniers van de Nederpop, galmt die machtige stem weer door de theaters.

Pioniers van de Nederpop

Pioniers van de Nederpop

5 juli 2018 17:13 - 17:30 Aflevering 4. Voordat Golden Earring de rocksterren waren zoals we ze nu kennen, waren The Golden Earrings dé nederpopsensatie van Nederland, en was Frans Krassenburg de bekendste zanger van Nederland. Met zijn zoetgevooisde popstem veroverde hij met de band en solo meisjes- en jongensharten in het hele land. Na die tijd werkte Frans vooral achter de schermen als scout en promotor. Door de jaren heen bleef hij zich inzetten voor de Nederlandse popmuziek en ontdekte hij talloze artiesten. Ruim een halve eeuw later is zijn stem met de Pioniers van de Nederpop weer te beluisteren in theaters door het hele land.
Pioniers van de Nederpop

Pioniers van de Nederpop

4 juli 2018 17:13 - 17:30 Aflevering 3. Johnny Kendall & The Heralds speelden zich met vertalingen van Engelse popliedjes in de kijker als veelbelovende beatband. Met hun cover van St. James Infirmary werden ze in één klap beroemd, in binnen- én buitenland. Een jaar lang leefden de bandleden als popgoden in Italië, voor ze weer terugkeerden naar hun thuisbasis. In de jaren 70 werkte Johnny als nachtclubzanger aan het Rembrandtplein toen hij gevraagd werd voor het Bert Kaempfert Orchestra, één van de grootste orkesten van Europa, waarmee hij jarenlang tourde. In 2017, met de Pioniers van de Nederpop, staat er nog steeds een charismatische verschijning waar je onmogelijk omheen kunt.
Pioniers van de Nederpop

Pioniers van de Nederpop

3 juli 2018 17:13 - 17:30 Aflevering 2: Theo Vaness Theo van Es, zanger van The Shoes, stem als een leeuw. Met hits als Na na na, Don’t you cry for a girl en Osaka domineerden de Shoes in de jaren zestig en zeventig de Nederlandse popscene. In Amerika werd Theo eind jaren zeventig een clubicoon door nummers als As long as it’s love en Bad Bad Boy. Decennialang zijn The Shoes blijven optreden als de langst bestaande popband van Nederland. Ook nu nog, met de Pioniers van de Nederpop, galmt die machtige stem weer door de theaters.
Pioniers van de Nederpop

Pioniers van de Nederpop

2 juli 2018 17:13 - 17:30 Aflevering 1: Rudy Bennett In 1964 zong hij met zijn band The Ricochets in het voorprogramma van The Stones in het Kurhaus. Rudy Bennett reisde met The Motions als eerste Nederlandse popband naar New York, zong in de elektrische mandolineband Galaxy-Lin en scoorde ook als soloartiest hit na hit. Tegenwoordig werkt hij als behanger en woont hij in het rustige Amstelveense Randwijck. Maar die stem heeft hij nog steeds, en schalt door theater na theater tijdens de tour van de Pioniers van de Nederpop.